Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

В неділю, 10 січня, у нозбудованій церкві (за лемківським стилем) в с.Пастуше Чортківського району на Тернопільщині відбувся перший фестиваль лемківських колядок.  Присутній єпископ Тернопільський і Хмельницький Мстислав УАПЦ помолився за народ і Україну, за наше військо та  благословив дійство. Надзвичайно приємним для мене було перше знайомство з владикою, котрий виразив  підтримку у моїх діях та благословив на подальшу державницьку справу. Участь в заході взяли священники всіх конфесій, депутат Тернопільської облради Василь Вислоцький, голова Чортківської РДА Михайло Сташків.

«У ці Різдвяні дні ми святкуємо народження Христа – спасителя всього людства. Тому сьогодні ми розпочинаємо фестиваль лемківських колядок як символ відродження лемківської християнської духовності. Лемки – це найзахідніша етнічна група українців-горян, яких сталінський кривавий режим позбавив рідної землі, депортувавши їх із Західних Карпат на рівнинну Україну. Брати-українці простягнули руку допомоги, давши нам прихисток. А тепер ми всі стаємо свідками відродження лемківських колядок, так само як разом зі всім українським народом ми відроджуємо Україну», - зазначив у своєму виступі народний депутат Олег Барна.

«Зараз нелегкий час для нашої нації. Але у цій війні ми захищаємо рідну землю там, на Сході України, щоби азіатська російська орда не знущалася над нашими дітьми, дружинами тут. Це свята місія  боронити свій народ і землю. Але чим вища мета, тим тяжчі змагання, тим більше погине наших Героїв, тим величнішою буде наша нація.  І якщо воїни захищають нашу землю зброєю, то ми повинні оберігати нашу націю традиціями і вірою.

Тому ми згадуємо наших захисників, які тілом і кров’ю захищають нас, завдячуючи котрим ми зараз перебуваємо в мирі та маємо можливість святкувати Різдво. Ми повинні захищати наших воїнів своєю сумлінною працею на благо країни і народу, своєю повсякчасною допомогою, волонтерством та своїми щоденними  молитвами за їх здоров’я і захист», - сказав депутат.

«Бажаю вам, дорогі краяни, щоб Різдвяна зоря осяяла вас здоров’ям, щастям, добробутом! Щоби Божа благодать оповила вас, ваші родина і особливо наших воїнів-захисників та захистила своїм покровом і оберігала їх від куль та ран! І з Богом в серці, душею патріота та чистими помислами ми гордо пройдемо нашу хресну дорогу і обов’язково переможемо!  Слава нашим воїнам-захисникам! Слава Україні! Христос народився!», - наголосив Олег Барна.

 олег барна, різдво, село пастуше, лемківська церква, фото, колядки, тернопільський тиждень

 Фото Ореста Лижечки, газета «Голос народу»

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.