Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Уже тривалий час громадська організація «Тернопіль Європейський» відстоює інтереси мешканців міста. Її очільник Віталій Цимбалюк впевнений, що робота активістів дала багато позитивних результатів, а отже свою діяльність будуть не тільки продовжувати, а й посилювати.

віталій цимбалюк, фото, тернопіль, тернопільський тиждень  – В період виборчої кампанії та формування нової ради ми дещо призупинили наші ініціативи, щоби зорієнтуватися, чи новий склад депутатського корпусу буде готовий адекватно їх оцінювати і допомагати втілювати. Наразі бачимо, що поміж «старих» у сесійну залу увійшли і нові політики, які декларують ті ж цінності, що і ми. Тому надія на розуміння влади і позитивні зміни у місті у нас є, – каже він.

У період новорічно-різдвяних свят активісти «Тернополя Європейського» займалися приємними справами – це допомога і подарунки дітям, які цього особливо потребують. Продовжують співпрацю з волонтерами, через яких давно допомагають нашим бійцям. І працюють над втіленням в життя тих проектів, які були ними задекларовані торік.

– Зараз ми зареєстрували перші петиції до міської ради. Одна з них – про проведення незалежною аудиторською компанією повної перевірки ТМР та комунальних підприємств за останніх 5 років з подальшим оприлюдненням результатів перед громадою. Друга – про надання пільг зі сплати комунальних послуг Братству вояків ОУН-УПА та надання їм безоплатно приміщення, яке вони займають вже 20 років, ще на 10 років. Розгляд наших петицій буде своєрідним екзаменом новому складу міської ради на відповідальність. Адже якщо модератори їх заблокують з надуманих причин, це означатиме, що система петицій на сайті ТМР створена лише для обслуговування і піару чиновників, а не для діалогу з громадою міста, – розповідає Віталій Цимбалюк.

Голова «Тернополя Європейського» стверджує, що в статусі громадського активіста почувається значно комфортніше, аніж із депутатським мандатом.

 – Бо коли ти приходиш до сесійної зали, а там уже все домовлено – які проекти йдуть «з голосу», що потрібно «зарубати» чи «протягнути» – то твій єдиний голос (максимум з 1-2 однодумцями) абсолютно ні на що не впливає, – пояснює він. – Я маю купу депутатських запитів, на які досі (!) не отримав відповіді. Жодне моє звернення з питань виборців мого округу не було взяте до уваги. Тому практично все, що я робив у статусі депутата, було виконано власними зусиллями і за власний кошт. Сьогодні ж, перебуваючи поза політичними «ігрищами», я почуваюся значно вільніше, бо зумів згуртувати навколо себе чимало активістів у громадську організацію «Тернопіль Європейський». Вважаю, що саме такі об’єднання зараз мають значно більший вплив на владу, аніж самотній депутат, позиція якого відрізняється від партійної більшості чи коаліції.

В той же час Віталій Цимбалюк не зарікається від повернення до політичного життя:

– У нашій країні в такий непростий час важко бути активістом і водночас взагалі не стикатися з політикою, тому питання моєї участі в політичному житті міста наразі відкрите. Я не належу до людей, котрі щороку міняють партійний квиток на більш популярний, а тому досі до жодної партії не вступив і наразі не планую. В той же час у мене немає упереджень щодо тієї чи іншої політичної сили. Адже в одній і тій же партії можна зустріти як порядну людину, так і мерзотника. У колі моїх друзів та знайомих є люди з різними політичними вподобаннями, однак це не є визначальним у нашому спілкуванні. Тому що неважливо, у якій партії чи громадській організації ти перебуваєш. Важливо, що суспільство виграє від твоєї діяльності.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.