Нове на сайті:
У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях Нові багатоканальні швидкі зарядки «Bandera Power» для наших Захисників з Тернополя - Сергій Надал На Тернопільщині СБУ ліквідувала чергову схему втечі за кордон, яку організував військовослужбовець місцевої бригади

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Корупція — одна з найактуальніших соціальних проблем сучасності, яка повною мірою стосується й України. Значний рівень корумпованості нашої держави визнано її політичним керівництвом, законодавчим органом, а також вітчизняними й зарубіжними аналітиками. Аби подолати цю хворобу суспільства, правоохоронними органами проводяться відповідні дії.

На Тернопільщині судитимуть працівника контролюючого органу за одержання 200 тис. грн. та 1 тис. дол. США хабара

Прокуратура Тернопільської області направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно провідного спеціаліста Головного управління Держгеокадастру в області, який одночасно є депутатом місцевої ради, у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Досудовим розслідуванням встановлено, що чиновник вимагав та одержав від підприємця 200 тис. грн. та 1000 дол. США за вплив на голову місцевої ради з метою позитивного вирішення питання щодо отримання дозвільних документів на розміщення тимчасової споруди для ведення підприємницької діяльності. На даний час обвинувачений відсторонений від займаної посади.

Довідково: санкція ч. 3 ст. 369-2 КК України передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна. 

Прокуратура вжила заходів до підвищення рівня судової репресії за вчинення корупційних злочинів

Органами прокуратури області упродовж минулого року проведено системну роботу, спрямовану на посилення протидії корупційним проявам у регіоні та утвердженню принципу невідворотності покарання за корупційні правопорушення.

   Так, за принципової позиції прокуратури області упродовж минулого року покращено стан судової репресії за вчинення корупційних злочинів. Уже щодо п’ятьох осіб вступили в законну силу вироки, якими їх засуджено до реального позбавлення волі з конфіскацією майна. Також засуджених за вироками судів позбавлено права займати посади у державних органах на терміни від одного до трьох років та позбавлено спеціальних звань і рангів.

   Для прикладу, у суді державним обвинувачем доведено, що начальник відділу державної виконавчої служби у одному з районів, займаючи відповідальне становище, отримав від місцевого жителя 5 тис.грн. хабара за сприяння у підготовці необхідних документів для зняття арешту з майна. Однак, за вчинення цього злочину районний суд засудив чиновника до 5 років позбавлення волі та, застосувавши ст. 75 КК України, звільнив його від відбування основного покарання з випробуванням, визначивши іспитовий строк 2 роки. Прокуратура, не погодившись з невідповідністю призначеного покарання ступеню тяжкості злочину, внесла апеляцію до суду вищої інстанції.

   Апеляційний суд, скасував вирок районного суду і ухвалив новий, яким обвинуваченого засуджено до 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах юстиції строком на 3 роки та з конфіскацією майна. Також цим вироком його позбавлено 12 рангу державного службовця.

   Окрім того, у минулому році судом першої інстанції постановлені вироки, які ще не набрали законної сили, про засудження до реального позбавлення волі з конфіскацією майна ще п’ятьох осіб за вчинення корупційних злочинів. Серед засуджених – 4 керівники структурних підрозділів органів внутрішніх справ та керівник контролюючого органу.

 На Тернопільщині за активної позиції прокуратури до кримінальної відповідальності притягнуто понад 70 осіб за корупційні злочини

Завдяки вжитим координаційним заходам у сфері протидії корупційним правопорушенням упродовж минулого року прокуратурою області скеровано до суду 51 обвинувальних актів у кримінальних провадженнях про корупційні злочини, до кримінальної відповідальності притягнуто 71 особу.

   На Тернопільщині минулоріч правоохоронні органи виявляли факти корупції практично у всіх сферах соціального життя: у банківській – 1, ПЕК – 2, АПК – 1, освіти – 5, охорони здоров’я – 13, земельних відносин – 4, охорони довкілля –5, бюджетній системі – 12, транспорту – 6, приватизації – 1.

   Серед притягнутих до кримінальної відповідальності – восьмеро державних службовців – керівники підрозділів виконавчої та реєстраційної служб, керівник підрозділу ОДА та головний бухгалтер одного з управлінь УМВС України в області, вісім міліціонерів, податківець, п’ятеро посадовці органів місцевого самоврядування, 11 працівників лікувальних установ, у тому числі три головних лікаря, ряд працівників юридичних осіб публічного права.

   Окрім того, за втручання прокуратури забезпечено відшкодування 165 тисяч гривень збитків, заподіяних корупційними правопорушеннями та накладено арешт на майно обвинувачених на загальну суму 3,5 млн. гривень.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.