Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Днями пайовики «Набережного кварталу» прийшли в Тернопільську міську раду, щоб з’ясувати, чому мерія скасувала містобудівні умови сумнівній будівельній компанії. Люди, повіривши обіцянкам «Набережного кварталу», не можуть усвідомити, як це в забудовника відсутні будь-які дозвільні документи на роботи. Так нині розгортається друга за розмахом будівельна афера після «Будівельника» Щепановського.

Класичний прийом горе-забудовника в таких випадках – тиск на владу через організацію протестів чи походів під стіни мерії. Аналогічно кілька років тому Щепановський так же підбурював своїх пайовиків іти і в прямому розмінні вибивати дозволи на землю та початок робіт. Нині аналогічну схему реалізовував «Набережний квартал». Поки компанія надалі активно рекламується в ЗМІ та дурить людей, ті, що вже заплатили всі необхідні гроші, не можуть дочекатися ні одної цегли на місці їхніх квартир.

У міській раді під час зустрічі з ошуканими пайовиками «Набережного кварталу» вирішили створити робочу групу. В неї увійшли представники житлово-будівельного кооперативу «Файне місто2», управління архітектури, містобудування та кадастру міськради, відділу земельних ресурсів, юридичного управління і депутатської комісії з питань містобудування. Разом будуть розплутувати гордіїв вузол горе-будівельників.

Як з’ясувалося, понад чотири десятки пайовиків внесли 100 відсотків коштів за обіцяне «Набережним кварталом» житло на вулиці Микулинецькій. Нині там забиті тільки палі і жодними будівельними роботами не пахне. Договори, які підписали тернополяни з «Набережними кварталом», а по факту – ЖБК «Файне місто2», містять наступний пункт – ТзОВ «Комунсервіс - Серет» уклав договір найму земельної ділянки для кооперативу. Насправді останній документ не має ніякої юридичної сили. Його «склепали» тільки для того, щоби заплутати пайовиків, дати їм ілюзію достовірності і насправді підвести під монастир.

Нині пайовики «Набережного кварталу» опинилися в патовій ситуації: гроші віддали забудовнику, квартир немає, а довести свою правоту не можуть через хитро заплутані юридичні лазівки з договорами.

Незважаючи на відсутність документів для початку будівельних робіт, забудовник усе одно обплутав обіцянками довірливих тернополян. Затягнувши їх у пастку, «специ» з «Набережного кварталу» змусили ходити по владних кабінетах і самотужки вибивати дозволи. А коли ситуація не вирішилася, списали все на владу і почали вороже налаштовувати своїх пайовиків. У той же час в міській раді робили все можливе, аби не допустити повторення сценарію, як зі Щепановським. Адже від початку цієї «набережнокварталівської епопеї» було зрозуміло, що в Тернополі готують «Будівельник-2».

Нині тривають суди з приводу визнання недійсним договору забудови. В той же час міська влада звернулася з листами до усіх контролюючих органів зупинити аферу. Так, Держархбудінспекцію в Тернопільській області закликали провести перевірку дотримання будівельних норм, стандартів, якості будматеріалів на місці незаконного будівництва. Також закликали зупинити роботи, оскільки інспекція видала деякі дозволи, не маючи на руках дозвільну документацію міськради. 

Лист направили в Тернопільський відділ поліції головного управління Національної поліції та прокурору Тернопільської області. Міська влада просить правоохоронні органи розібратися з законністю збору коштів «Набережним кварталом» з пайовиків. Їх, як і у випадку «Будівельника», заманили низькою, демпінговою ціною за квадратні метри, зібрали майже всю суму, а житла не зводять. І найгірше – довести ці махінації буде дуже важко. Досвід у справі Щепановського це підтверджує.

Катерина М’ясницька

Коментарі  

 
+1 #12 nick 17.03.2016 18:48
Однозначно вина міської ради - згідно чинного законодавства містобудівні умови, якщо їх видали значить все було гаразд, чинні до завершення будівництва і можуть змінюватись лише за згодою замовника.
Містобудівні умови можна скасувати лише якщо відомо що замовник надав неправдиві дані, все інше - корупція
Цитувати
 
 
+2 #11 Саша 25.01.2016 19:06
Цитую Тайолкипалки:
Угу, Набережний квартал будує у купі міст-сусідів, а проблеми виникли тільки у Тернополі, бо тут наші місцеві заблядовники вирішили не пустити конкурента із адекватною ціною.

якраз в НБ в інших областях є ПРОБЛЕМИ!!!ви не знаєте-не пишіть....
Цитувати
 
 
+2 #10 Александр 23.01.2016 14:47
по будного були ті самі рухи,але туді,від міск ради кваталу вдалося вікупитись ,зараз покіщо більше платять тернобуд,креато р,и ко,
висновок печальний-міска рада ПРОСТІТУТКА,
Цитувати
 
 
+3 #9 мила 23.01.2016 14:20
Комунсервис це фирма надала де підставне лице директор сидорко василь ,а раніше був пилипчук юра Ні той ні другий нічогоне рішае Все рішають Тернопільські забудівники ,а надал мусить робити як приказують тому ,що на вибори отримав кучу грошей!!!!!!!!!
Цитувати
 
 
0 #8 мила 23.01.2016 12:55
всі біди почалися з міськ ради вони ж чесно не скажуь так ми взяли взятку поміняли директора комунсервіс по прозьбі лила креаторбуда малтли гладкого!!!!!!!
Цитувати
 
 
0 #7 Василь8888 23.01.2016 11:53
Автор Катерина М’ясницька невідомий. Хто це взагалі???
22 січня в залі засідань Міської ради пайовики задали запитання, чому 10 листопада (коли скасували документацію НК) ніде, ні в яких протоколах, засіданнях міськради, не висвітлюється ця дата і інформація про неї. На що уповноважені осоьи від Надала відповіли "Ми не готові дати відповідь на це питання"
Одним словом корупціонери
Цитувати
 
 
+1 #6 Покупець 23.01.2016 10:57
Це точно, набережний квартал, хороша будівельна компанія, підійдіть на будного 30, і порівняйте як наші бариги, здають як київська фірма. Це точно.
Цитувати
 
 
0 #5 м.і.в. 23.01.2016 09:00
якість нормальна,ціна доступна,в нас таке не пробачають...
Цитувати
 
 
+1 #4 пайовик 23.01.2016 01:38
Вибачте, але журналістка справжнє куплене гі...но, або без краплі досвіду та професіоналізму .
В Щепановського нікого не просили людей, і ніколи в нього не було найнижної ціни в Тернополі а одна з найвищих, але для замовної статті це дрібниця, і яка в пе...зду афера коли будинок збудований, були документи все добре будувалося допоки не зменшилишся продажі наших будівель... і поки НБ не захотів будувати інші будинки в Тернополі, я особисто пайовик Щепановського і добре знаю ситуацію так що люди думайте мозгами а не замовним непрофесійним статям
Цитувати
 
 
0 #3 iqor 22.01.2016 23:38
собаки виживають з Тернополя фірму, яка дає хорошу якість та хорошу ціну....
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.