Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Незаконно збудовану капличку у парку відродження в Тернополі, яку згідно з відповідним рішенням міської ради мали демонтували у п’ятницю, знищили. При цьому були задіяні десятки міліціонерів, еменесники, комунальники тощо. Сам процес демонтажу затягнувся до пізньої ночі, перед цим десятки сектантів були вивезені з місця подій правоохоронцями, які для заспокоювання релігійних фанатиків застосовували не тільки «добрі слова».

Власне, як ми і прогнозували, важка техніка «накинулася» на споруди в той час, коли парк вже опинився у сутінках. Люди не розходилися. Хтось кричав, що «недобрі справи» якраз і робляться під покровом ночі. Та люди, які змушені були виконувати рішення органу місцевого самоврядування, на прокльони і коментарі не зважали. Трактори нищили будівлю, огорожу, при цьому ковші та колеса техніки з корінням виривали куші та дерева біля незаконної споруди. Спішили!?

Залишки споруди вивозили на сміттєзвалище. Що там буде далі  -  поки не зрозуміло

Також вчора стало відомо, що мер Тернополя свободівцець Сергій Надал заявив, що за незаконним спорудженням каплички стояли колишні керівники Тернополя??? Впевнені, що такі закиди керівника міста, його попередники не залишать поза увагою.

А наразі всю хронологію подій детально подали журналісти ІНТБ (фото на слайдері з сайту  "Погляд")

 Про замінування каплички у парку Національного Відродження отримали сьогодні вранці МНС-ники міста. Чи то за збігом обставин чи за наперед продуманою провокацією, у ту ж саму хвилину міська рада приймала рішення про демонтаж споруди.

Одразу після повідомлення на місце виїхали практично усі служби, включно з міліцією, «швидкою», пожежниками та навіть криміналістами. Проте так звані віряни перевірити приміщення категорично не дозволяли. З прокльонами, погрозами та бійками вони відстоювали свою «святиню».

Андрій Матрифайло, начальник міліції м. Тернопіль: «Разом з вибухотехніками виїхала слідчо-оперативно група, щоб обстежити об’єкт. Віруючих, які зараз (на момент дачі інтерв'ю. – ІНТБ) стоять біля каплички, не пускають усередину. Прийнято рішення відтіснити людей, бо ми забов’язані обстежити об’єкт».

Вибухівки таки не виявили. За кілька хвилин на сектантів чекала ще одна неприємна новина: представник міської ради зачитав рішення сесії, згідно з яким каплицю таки демонтують. За прийняття рішення проголосував 41 депутат з 58.

Проте найактивніші вірянки кричали, що таке рішення для них не закон і що в них є всі документи, аби його не дотримуватись.

Вірянка: «Рішення сесії міської ради без суду недійсне. Ми маємо рішення Верховного (суду. – ІНТБ). Міська рада без суду не може нічого зробити. Ми подали скаргу в прокуратуру».

Вірянка: «Ми маємо три рішення суду. Усе роздано. Всі знають про це, і влада також знає. Це є законно, що ця забудова правдива. Усе виправдано!»

Події, що відбувались, надалі викликали змішані емоції: було і смішно, і страшно одночасно. Віруючі проклинали прохожих, журналістів та службовців. Погрожували навіть міжнародним скандалом. Дехто запевняв, що має зв’язки у Ватикані.

Вірянка: «Передати їм це все відео, і це буде на телебаченні італійському, цілого світу. І це все буде знати цілий світ. Попередньо вони сказали, що це буде міжнародний скандал».

Журналіст: «А хто сказав?»

Вірянка: «Священик з Ватикану. Ви що, не чуєте?»

Коли ж запрацювала техніка, яка мала б знести капличку, люди демонстративно лягали під колеса. А один молодий чоловік, вискочивши на бульдозер, погрожував, що стрибне вниз заради свого Бога. Лише тоді, коли особливо небезпечних та агресивних вірян вдалось посадити у автобус та обгородити бульдозер живим коридором, каплицю таки почали демонтувати. Вже до кінця дня обіцяють, що незаконної споруди не буде.

 

Коментарі  

 
+1 #6 Briz 07.10.2011 15:02
Цитую Антон:
Ну да , на одному з місцевих сайтів було процитвано слова надала: " Депутати прийняли те рішення, якого від них так чекали всі тернополяни. Десь мені стає зрозумілим тепер, завдяки кому цей об’єкт будувався, коли я побачив, хто сьогодні єдиний був проти його демонтажу і не проголосували за цей об’єкт. Це колишнє керівництво нашого міста!, – заявив міський голова Сергій Надал на брифінгу після сесії.


"Свободівці" діють за принципом "Хто не з нами - той проти нас". Цинічно...
Цитувати
 
 
+2 #5 Умка 02.10.2011 11:09
Але ж хіба не можна було це якось акуратніше зробити? а то таке враження що свідомо варварськи знищили, щоб когось налякати чи що, багато будинків щепановського також без жодних документів будували, то що ї їх тоже тепер зносити, щоб всі побачили свободівську "силу і єдність"..
Цитувати
 
 
+2 #4 Микола 02.10.2011 10:26
Пастирський лист-пояснення владики Василія Семенюка, єпарха Тернопільсько-Зборівського УГКЦ, стосовно ліквідації каплиці сектантів на Співочому полі Тернополя

http://www.tze.org.ua/component/content/article/22-dekanaty/457-pastyrsky-lyst-pojasnennja-vladyky-vasylija-semenjuka-jeparha-ternopilsko-zborivskogo-ugkc-stosovno-likvudaciji-kaplyci-sektantiv-na-spivochomu-poli-ternopolja.html

Коментар прес-служби Тернопільсько-Зборівської єпархії УГКЦ стосовно демонтажу каплиці у Тернопільському парку Національного відродження

http://www.tze.org.ua/component/content/article/22-dekanaty/456-komentar-pres-sluzhby-ternopilsko-zborivskoji-jeparhiji-stosovno-demontazhu-kaplyci-u-ternopilskomu-parku-nacionalnogo-vidrodzhennja.html
Цитувати
 
 
+5 #3 Gram 02.10.2011 09:39
Класика жанру - в Тернополі страшенно дорожчають комунальні тарифи (тролейбус, тепло, ліфти, сміття і т.д.), Надал не хоче дати дозволи на індивідуальне опалення... а тим часом весь Тернопіль активно спостерігає за шоу "знесення незаконної каплиці", яку нібито дозволив будувати злісний попередник Надала!!!
Цитувати
 
 
+4 #2 Пирожне 02.10.2011 09:18
Брехун Надал страшний і підлий. Цілий 2011 рік в парк возили цеглу і будували вежу! Директор парку депутат свободівець не перешкоджав цьому він навіть не ввійшов в склад комісіїї все хочуть зіпхнути з своїх рук! Надале перестань брехати Ти не Свобода Ти злодійкуватий податківець!!!! !
Цитувати
 
 
+6 #1 Антон 01.10.2011 17:52
Ну да , на одному з місцевих сайтів було процитвано слова надала: " Депутати прийняли те рішення, якого від них так чекали всі тернополяни. Десь мені стає зрозумілим тепер, завдяки кому цей об’єкт будувався, коли я побачив, хто сьогодні єдиний був проти його демонтажу і не проголосували за цей об’єкт. Це колишнє керівництво нашого міста!, – заявив міський голова Сергій Надал на брифінгу після сесії.

Нагадаємо, із 60 присутніх у залі підтримав це рішення 41 депутат. У повному складі «за» голосувала фракція ВО «Свобода», Партія регіонів дала лише 2 голоси, позафракційні – 4, «Наша Україна» – 4 з 5, «Фронт змін» – не голосував взагалі.
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.