Нове на сайті:
Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Чи можна досягти значних успіхів на виробництві упродовж одного року? Відповідь може бути різною, адже вона залежить від того, хто і які впровадитьзміни.

А хто може зробити висновки про діяльність цієї установи? Звичайно, людина, яка обізнана зі специфікою діяльності такої установи, яка здійснювала аналіз принаймні результатів діяльності цієї установи і порівняла їх з результатами за попередні роки тощо.

Для пересічного краянина методична термінологія, що стосується діяльності Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти,  буде малоінформативною, зате певні статистичні  відомості допоможуть сформувати уявлення про роботу цієї освітньої установи під керівництвом Алілуйка Сергія Миколайовича, якого так хоче усунути наша влада.

Досягнення перше. Для реалізації Програми діяльності методичної служби області на 2014 – 2018 роки «Науково-методичне та організаційно-управлінське забезпечення модернізації неперервної освіти керівних та педагогічних кадрів на засадах особистісно орієнтованого освітнього середовища» за сприяння інституту було ініційовано обговорення  питання збереження мережі методичних установ на нарадах за участю керівників області, депутатів рад різного рівня, у засобах масової інформації; підготовлено пропозиції для районних державних адміністрацій і рад щодо штатного розпису районного методичного кабінету; проаналізовано плани РМК/ММК/ТКМЦ та скоординовано з річним планом роботи інституту.

Досягнення друге. Оновлено склад науково-методичної ради інституту та затверджено нову редакцію Положення про науково-методичну раду ТОКІППО. Адже це орган, який вивчає, аналізує, узагальнює інформацію про стан освітньої галузі області, рекомендує пропозиції, проекти управлінських рішень та нормативних галузевих документів, розглядає підсумки реалізації державних та регіональних програм.

Досягнення третє. Розгорнуто систему роботи сорока трьох методичних структур, завдяки діяльності яких лише у 2015 році було проведено 285 різних за тематикою та формою науково-методичних заходів, у тому числі в рамках  сімнадцяти міжнародних та восьми всеукраїнських проектів.

Досягнення четверте. Для департаменту освіти і науки ОДА вивчено й узагальнено у проекті наказу стан викладання курсу «Захист Вітчизни», підготовлено до слухання на колегії питання щодо організації роботи з обдарованими учнями, науково-методичної діяльності інституту, підсумків моніторингового дослідження стану навчально-технічного забезпечення предметів природничо-математичного циклу.

Досягнення п’яте. На замовлення освітніх установ проведено експертну оцінку методичних матеріалів, за наслідками якої сімдесяти одному педагогові області під час атестації присвоєно педагогічні звання; здійснено організаційно-методичний супровід рецензування на всеукраїнському рівні програм, підручників та посібників.

Досягнення шосте. Здійснено науково-методичний супровід експериментальної діяльності трьох загальноосвітніх навчальних закладів на всеукраїнському рівні; семи – регіональному; 14, які займаються впровадженням фінансової грамотності у навчально-виховний процес; та майже 320, які беруть участь у реалізації в області міжнародних та національних програм і проектів дослідно-пошукового спрямування.

Досягнення сьоме. З метою проведення системи заходів для  реалізації обласного Плану дій із запровадження інклюзивної освіти створено блог «Корекційна освіта», проведено систему методичних заходів і підготовлено методичні матеріали. Адже в 22 класах з інклюзивною формою навчання навчається 32 учні, а майже для двох тисяч з трьох тисяч дітей-інвалідів організоване інтегроване навчання.

Досягнення восьме. Забезпечено організаційний та методичний супровід проведення масових заходів для школярів, зокрема запроваджено мережеву розсилку олімпіадних завдань.  За сприяння працівників інституту для учнів ЗНЗ області проведено три фестивалі, п’ять флеш-мобів, дві волонтерські акції, регіональний конкурс, спортивну гру й змагання, підготовлено 8 проектів. 

Досягнення дев’яте. Працівники інституту забезпечили організаційний супровід проведення в області трьох моніторингових досліджень всеукраїнського та семи регіонального рівня.

Досягнення десяте. Забезпечено організаційний та методичний супровід проведення масових заходів і для педагогічних працівників області: «Учитель року-2015»; Всеукраїнській українознавчій грі «Соняшник»; Всеукраїнського методичного турніру «Моє покликання – методист»; Всеукраїнському конкурсі на кращу науково-методичну розробку в системі післядипломної педагогічної освіти; Панорамі творчих уроків – 2015.

Досягнення одинадцяте. Для належного рівня організації й проведення курсів підвищення кваліфікації для керівних та педагогічних кадрів області запроваджено електронну реєстрацію слухачів курсів, підготовлено 290 навчально-методичних комплектів (лекція+презентація+тестові завдання), організовано різні форми навчання, проведено тренінги з використання сервісів GoogleAPPS, використання хмарного середовища Office365 і програмного забезпечення Lyncдля організації вебінарів. Крім того, за сприяння Goethe-Institutорганізовано навчання  для учителів німецької мови; проведено тренінгові заняття керівників районних/міських методичних об’єднань класних керівників, тренерів зі створення мультимедійного програмного забезпечення, експертів освітньої галузі.

Досягнення дванадцяте. Проведено переформатування структури   та унормовано порядок наповнення рубрик сайту інституту,  сформовано депозитарій із майже трьох тисяч методичних матеріалів та розпочато роботу зі створення районних репозитаріїв, упорядковано архів обласної картотеки перспективного педагогічного досвіду.

Досягнення тринадцяте. Працівники інституту за рік підготували майже  150 найменувань посібників, статей, методичних листів і рекомендацій; є укладачами, співавторами та авторами програм, підручників, навчальних і методичних посібників, статей.

Досягнення чотирнадцяте. Незважаючи на те, що інститут фінансується за рахунок асигнувань обласного бюджету, суттєві проблеми щодо фінансового забезпечення діяльності установи з ініціативи Крупи Л.Л., колишнього директора департаменту освіти і науки ОДА, через якого було накладено штрафні санкції та пеню за невчасне перерахування єдиного соціального внеску й несплату поставлених інститутові матеріальних цінностей, все-таки проведено частину запланованих заходів зі зміцнення матеріально-технічної бази: проведено ремонт підлоги актового залу, встановлено мережу Wi-Fiта проведено ремонтні роботи (побілку, заміну вікон, дверей) на третьому і четвертому поверхах гуртожитку, закуплено комплекти білизни для облаштування кімнат на цих поверхах, укомплектовано дві аудиторії комп’ютерами та мультимедійними комплексами.

Досягнення п’ятнадцяте (головне!). Зважаючи на полярні погляди двох нерівноцінних груп працівників інституту щодо кандидатури керівника цієї освітньої установи, члени колективу відповідально ставляться до виконання функційних обов’язків, толерантно відстоюють свою позицію.

Якщо хтось, хто перевірить зазначене вище на предмет вмісту фантастичних компонентів, назве роботу інституту за 2015 рік під керівництвом в.о. директора інституту С.М.Алілуйка незадовільною,  то його терміново необхідно скерувати принаймні на курси підвищення кваліфікації при ТОКІППО, запропонувати позачергово пройти атестацію на підтвердження кваліфікаційної категорії «спеціаліста».

Коментарі  

 
+1 #1 методист 29.01.2016 18:20
Це звіт про роботу інституту, яка виконується з року в рік постійно колективом, в якому працює майже 100 чоловік, а Алілуйко не був на роботі більш як 6 місяців, робота виконувалась як з ним, так і без нього.
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.