Нове на сайті:
Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях Нові багатоканальні швидкі зарядки «Bandera Power» для наших Захисників з Тернополя - Сергій Надал

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

В продовження теми про скандальне затримання доцента медуніверситету і депутата Тернопільської міської ради від "Народного контролю" Романа Ляховича.

 

У Тернополі почав активно виконуватися «Антикорупційний план» «Народного контролю».

 

Правда, замість антикорупціонерів з «Народного Контролю» їх «план» почала виконувати тернопільська поліція та прокуратура, а найбільшим корупціонером став один з лідерів місцевого осередку саме цієї партії. 

 

Соратника Володимира Бліхара, Романа Ляховича (на фото) - депутата Тернопільської міської ради від «Народного контролю» затримали за хабарництво у великих розмірах. Цей депутат та доцент Тернопільського державного медичного університету одержав $1 000 хабара за позитивне вирішення питання щодо працевлаштування на посаду лікаря в одному з медичних закладів. 

 

  роман ляхович, хабарі, фото, бліхар, народний контроль, тернопільщина, тернопільський тиждень  

 

Роман Ляхович, депутат Тернопільської міської ради від «Народного Контролю», доцент медуніверситету

 

Даний факт викликав справжній переполох у середовищі тернопільських депутатів, однак не став сюрпризом для тернопільських журналістів, яким добре відомо про «організовану групу» під назвою тернопільський «Народний контроль».

 

Хто такий Доцент Роман Ляхович

 

Роман Ляхович є одним з найближчих соратників керівника фракції «Народного контролю» у Тернопільській міській раді Володимира Бліхара, Ляхович довгий час працює на посаді доцента Тернопільського державного медичного університету імені І. Я. Горбачевського.  Ректором цього вузу є Михайло Корда, якого обрали на цю керівну посаду рік тому.

 

роман ляхович, хабарі, фото, бліхар, народний контроль, тернопільщина, тернопільський тиждень


Перший праворуч - ректор медуніверситету Михайло Корда, другий праворуч - Василь Бліхар

 

Кажуть, що особиста дружба пов’язує Ляховича ще з батьком Володимира Бліхара, діючим керівником Тернопільської обласної університетської лікарні Василем Бліхарем, який і лобіював його призначення у медуніверситеті. Можливо завдячуючи цій дружбі, «Доцент» міг прокручувати подібні афери з працевлаштуванням людей у лікарні. Ймовірно, до цієї справи може бути напряму причетний батько неофіційного лідера тернопільського «Народного контролю» Володимира Бліхара – Василь (офіційно Тернопільську обласну організацію цієї партії очолює дружина Бліхара-молодшого Лєна Абакумова).

 

Людина особистого лікаря Миколи Азарова 

 

роман ляхович, хабарі, фото, бліхар, народний контроль, тернопільщина, тернопільський тиждень

 

Особистий лікар Азарова - Микола Ситник

 

Сам Бліхар – старший також дуже цікава особа. Його вважають людиною міністра охорони здоров’я України в уряді Миколи Азарова Миколи Ситникаякий став дуже відомий після афери зі закупівлею анти грипозної вакцини «Таміфлю». Згодом Ситника називали не інакше як особистим лікарем Азарова. Саме він у 2010 році пролобіював Василя Бліхара на посаду голови Державної служби України з лікарських засобів в уряді Азарова. Бліхар-старший покинув свою посаду лише після того, як у Кіровську (Луганська область), на третій день після щеплення вакциною для профілактики гепатиту В померло немовля. 

 

Якщо копнути глибше, то і Бліхар і Ситник пов’язані з так званою «групою Багрія», яку очолює Петро Багрій - Президента асоціації «Виробники ліків України» та колишній член Ради підприємців при уряді того ж Миколи Азарова. Після перемоги Революції Гідності цю групу називають не інакше як «фармацевтична мафія», яка заробляє мільйони на житті та здоров’ї українських дітей.

 

«Вікнарьов» – проект з відмивання грошей «фармацифтичної мафії»?

 

роман ляхович, хабарі, фото, бліхар, народний контроль, тернопільщина, тернопільський тиждень


Володимир Бліхар, директор компанії «Вікнарьофф», депутат міської ради від «Народного контролю» 

 

З «групою Багрія» пов’язують і фірму «Вікнарьов», яка виготовляє металопластикові вікна та двері і власником якої себе позиціонує депутат міської ради Тернополя Володимир Бліхар. Ця компанія почала активно «розвиватися» саме за часів прем’єрства Азарова, коли при владі були і Микола Ситник і Петро Багрій. Цей розвиток полягав у багатомільйонних проектах з встановлення вікон та дверей у медичні установи державної та муніципальної власності, в тому числі й на Тернопільщині. Таким чином, «Вікнарьов» може бути просто завуальованим «конвертаційним центром», де відмиває свої гроші «фармацевтична мафія».

 

Окрім зв’язків тернопільського «Народного контролю» з Азаровим та «групою Багрія», поліція Тернопільщини, очевидно, зверне увагу й на інших «борців з корупцією» цієї партії в нашій області. Зокрема, саме членом «Народного контролю» є Володимир Швайка, проти якого тернопільські журналісти провели ціле розслідування і звинуватили у зґвалтуванні.

 

«Народний Контроль» вже відхрестився від «доцента»

 

       роман ляхович, хабарі, фото, бліхар, народний контроль, тернопільщина, тернопільський тиждень

       
Фракція «Народного Контролю» в Тернопільскій міській раді у складі 4-ох осіб. Голова фракції - Володимир Бліхар (зліва), Роман Ляхович (справа)

 

А тим часом тернопільський «Народний Контроль» всіма силами намагається «відбілитися» та «відхреститися» від корупціонерів. Ще до того, як прокуратура оголосила прізвища затриманого депутата Романа Ляховича, організація фактично визнала факт отримання хабара їхнім однопартійцем і навіть заднім числом виключила його з партії. Показово, що у схожій ситуації лідер «Радикальної партії» Олег Ляшко до останнього захищав свого одно партійця Ігоря Мосійчука, навіть організовував у Верховній Раді бійки. І це незважаючи на те, що факт отримання Мосійчуком хабара відзняли на камеру. 

 

Отже, поки тернополяни чекають на продовження справи та нові викриття, можна констатувати одне: «Народний контроль» на Тернопільщині показав своє справжнє обличчя – «борці з корупцією, вирішили її очолити».

 

Р. S. Матеріал на основі загальновідомих фактів і містить тільки припущення і оцінювальні судження.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.