Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Останніми днями тернополян легенько і ненав’язливо готують до подорожчання вартості проїзду у громадському транспорті. Прогнозувати, що так станеться можна було ще перед місцевими виборами. Але тоді дехто не захотів псувати собі рейтинг. Тепер же, коли думка електорату відійшла на задній план, можна собі дозволити трішки залізти в кишені до пасажирів.

Можна ще зрозуміти чому мав би подорожчати проїзд у тролейбусах – вартість електроенергії і справді суттєво зросла. А як щодо маршруток? Раніше нас запевняли, що ціну потрібно піднімати, тому що дорожчає пальне. Але ж тепер воно нехай і потрохи, та все ж дешевшає. І тому у міській раді знайшли іншу причину посадити наші гаманці на дієту – в Україні зросла мінімальна зарплата.

А й справді, тернополяни почали отримувати на якусь сотню гривень більше, то чому б їм не поділитися з бідними перевізниками. Адже ті докладають стільки зусиль для того, щоб нам з вами догодити: маршрутки – чистенькі, вимиті, як зовні так і у салонах, водії – суцільна галантність і вихованість, а самі маршрутки з такою точністю дотримуються графіку, особливо у вечірні години, що за ними можна звіряти годинники.

Але якщо навіть взяти до уваги саме цю причину, то чому мова йде про гривню? Адже мінімалка зросла на 12 відсотків і якщо дотримуватися цієї логіки, то і проїзд мав би піднятися на 36 копійок, а аж ніяк не на гривню, тобто більше, ніж 25 відсотків.

Цікаво, що думає з цього приводу начальник управління транспорту міської ради Мединський? Чомусь здається, що думає він, що подорожчання – це чудово. І був би не проти, якби вартість проїзду зростала щоденно.

Адже подейкують, що цей чиновник за сумісництвом є ще й перевізником. У цивілізованому світі такі ситуації називають конфліктом інтересів. Адже з одного боку, він мав би, у першу чергу, піклуватися саме про пасажирів. З іншого ж – йому доводитися думати про власну кишеню. Як би у неї покласти більше, затративши при цьому менше. І як показує досвід, як правило, кишеня завжди перемагає.

Погляд

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.