Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

На чергове засідання сесії обласної ради, яке відбулося  10 лютого, прийшли представники громади м. Ланівці та декількох  навколишніх сіл.

Як відомо, кілька місяців населений пункт - в епіцентрі скандалу. Тут триває конфлікт між частиною місцевих мешканців та сільськогосподарським підприємством «Агро-Ланівці». Люди виступають проти свиноферми та звинувачують підприємство  у численних порушеннях санітарних нормта  хочуть, аби свиней звідти вивезли.

Відтак до активістів звернувся голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна.
«Громада вимагає справедливості, і хоче себе захистити, це – їхнє законне право, - констатував Степан Барна.  – Однак у цій справі маємо почати з притягнення до відповідальності посадових осіб органів державної влади у м. Ланівці, які приймали рішення про відновлення тваринницьких ферм 25 жовтня 2013 року. Маємо ставити питання голові адміністрації, який в цей час  займав посаду і видавав дозволи, особам, які поставили підписи під ними. Я був, є і буду на стороні людей. З цього приводу в нас неодноразово засідали робочі групи, ОДА і надалі стоятиме на позиції дотримання законності, я вам гарантую неупереджене ставлення до цього питання».

Відтак, депутати обласної ради підтримали направити депутатський запит депутата обласної ради Володимира Мисика щодо закриття свинокомплексу корпорації ПАП «АгроЛанівці» на розгляд голові обласної державної адміністрації С. Барні.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.