Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

У Тернополі незадоволені розподілом і звітуванням про використання бюджетних грошей. Зокрема, депутатам міської ради незрозуміло, чому мерія забирає кошти звідти, де вони потрібні, та віддає на другорядні речі.

Петро Гринчишин, депутат міськради: «Ми знімаємо кошти з реконструкції незавершеного будівництва споруд сортувальної станції. Тобто ми говоримо, що ми цього року не будемо вирішувати проблему з сміттям. Мене дуже дивує політика управління фінансів чи виконавчого комітету міської ради, коли ви легкою рукою в такий тяжкий час знімаєте 200 тисяч гривень з управління житлово-комунального господарства і передаєте ці кошти на управління культури, 100 тисяч із яких плануєте витратити на святкування Дня козацтва. Чи не забагато на такі речі, коли ми маємо проблеми і з дахами, і з ремонтом внутрішньобудинкових територій?»

Петро Ландяк, депутат міськради: «Я підтримую пропозицію Петра Семеновича і хочу сказати, що на наступний рік в нас є 30 депутатів-мажоритарників, і вони несуть персональну відповідальність по своїх округах. Я погоджуюся з пропозицією Петра Семеновича, тому що в мене на окрузі не вкладено жодної гривні цього року».

У свою чергу громадські організації разом з експертами розробили проект про публічне звітування влади перед мешканцями. Така система, розповідають економісти, успішно діє в інших містах світу, повідомляє ІНТБ.

Богдан Малиняк, кандидат економічних наук, експерт: «Там знайдете речі про бюджетні слухання, які повинні проводитися регулярно перед ухваленням бюджету. І знайдете такі речі, як наявність на сайті міської ради окремого розділу «Бюджет міста», де повинна бути вся важлива інформація. У Статуті міста знайдете таку цікаву річ, що за результати виконання міського бюджету міський голова звітує у прямому ефірі».

За словами розробників проекту, звітувати політики мають не перед журналістами чи іншими посадовцями, а перед звичайними громадянами.

Володимир Ханас, керівник проекту: «Ми говоримо про публічне звітування, коли не ми даємо інформаційні запити. А головні розпорядники коштів, які використовують бюджетні кошти, звітують публічно, повідомляють про звітування через пресу. Коли приходить головний розпорядник коштів і будь-який бажаючий, неважливо – журналіст, громадський активіст чи просто пересічний платник податків – приходить і слухає».

Проектом публічного звітування уже зацікавилися депутати міста. Затвердити документ пропонуватимуть і на сесії Тернопільської обласної ради, повідомив Володимир Ханас.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.