Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

За місяць до відзначення річниці перебування на посаді голови Тернопільської ОДА Степан Барна потрапив у чорну смугу. Низка незалежних одна від одної подій навалилися як “сніжна лавина” на політичне майбутнє політика, який прагне понад усе здаватися прогресивним. Та у критичний момент з’ясувалося, що “здаватися” і “бути насправді” для Барни різні речі. Маска гречного “батька області” поступилась більш правдивому та нікчемному політичному цинізму.

Політична невдача

Першим неприємним дзвінком на тижні, що минув, стало скасування проведення в Тернополі форуму руху Михеїла Саакашвілі, який нібито мав відбутися на початку березня. За інсайдерською інформацією, команду грузинського реформатора занепокоїв факт інтересу до його проекту голови Тернопільської ОДА. За одною з версій, Барна прагнув публічної зустрічі з Саакашвілі в Тернополі та відвідин форуму. Це жодним чином не входило в плани реформаторів, які стараються дистанціюватися від місцевих намісників Порошенка. Також невдоволення “грузинів” викликала спроба гуртка Заставного-Барни пропхати в оргкомітет з проведення форуму своїх сателітів, починаючи від діамантового “емвея” Демкури і закінчуючи меншими за рангом і статками псевдоактивістами. Знаючі люди стверджують, що у Міхо стійка алергія до всюдисущих братів. Пов’язують це з теплими стосунками Барни-молодшого з нардепом від Одещини Олексієм Гончаренком, з яким у команди Саакашвілі давній конфлікт.

Розповідають, що після консультацій форум у Тернополі перенесли на невизначену дату. Мабуть, щоб очистися від непроханих гостей.

Господарська поразка

Наступної поразки Барна зазнав на “власному полі”. У контрольованій ним обласній раді 3 березня пройшло рішення про заборону будівництва ГЕС на Дністрі. У Барни довгий час робили спроби затягти розгляд цього питання. Однак активісти під стінами Білого дому вимагали негайного рішення про заборону. Голова ОДА уникав прямих відповідей на закиди активістів, тактично “у справах” зникав під час обговорення цього питання, однак активісти “дотисли” заборону, змусивши під сам кінець підтримати заборону і фракцію Барни.

Людська ганьба

Та найбільша ганьба голову ОДА спіткала у суботу. Вдова загиблого під Маріуполем екс-голови Збаразької райдержадміністрації Юрія Горайського вигнала Барну з прощання з чоловіком. Дружина героя щиро і відверто сказала все, що вона думає про посадовця. Очевидно, її обурив цинізм можновладця, з ініціативи якого було звільнено з роботи її чоловіка. Прийшовши на посаду у квітні 2014 року, Степан Барна першим ділом працевлаштував на посаді голови Збаразької РДА Анатолія Качку, який приходиться голові ОДА інститутським товаришем та виконавцем різних політичних доручень. Зрозуміло, що задля цього необхідно було звільнити Горайського. Причину шукали недовго і, незважаючи на протести громадськості Збаражчини, людяного і принципового Горайського звільнили. Екс-посадовець пішов у волонтери, згодом подався на фронт, служив у розвідгрупі сектору “М”. На початку березня Горайський загинув у бою. Відомий український журналіст Юрій Бутусов, який добре знав Героя, емоційно написав: “Вдова за звільнення чоловіка ні Барну, ні Качку не пробачила. Тепер їм цей хрест носити все життя”.

За Збручем

Коментарі  

 
+4 #1 Катерина 10.03.2016 08:35
Ганьба і не що інше. На ефективну роботу через брак інтелекту Барна, як і його брат, не здатні.
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.