Нове на сайті:
Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Близько 100 гривень в місяць отримує міський бюджет за оренду землі під суперМАФом на Театральному майдані.

театральний майдан, тернопіль, оренда, вартість, фото, тернопільський тиждень

 

 театральний майдан, тернопіль, оренда, вартість, фото, тернопільський тиждень 


На початку лютого цього року було демонтовано кіоски на бульв. Шевченка в районі Театрального майдану загальною площею 16,2 м. кв., а вже через два тижні на цьому ж місці почали споруджувати новий кіоск, значно більший за розмірами – 70 м. кв.

За словами міського голови Сергія Надала, всі документи на встановлення конструкції є в наявності. Так, з документами, як виявляється, проблем немає – є і договір, і паспорт будівлі, і рішення сесії міської ради від 18 серпня 2015 року.

Багато місця новий кіоск ніби то не займає, та й місто матиме додатковий дохід від його оренди. Здається, всі сторони задоволені. Якби не одне «але». «Терен» спробував дізнатись, скільки ж отримує міський бюджет від оренди даної ділянки землі.

Загальна площа ділянки становить 0, 0070 га, тобто 70 м. кв. Нормативна грошова оцінка земельної ділянки станом на 2015 рік – 37046,10 грн., тобто 529 грн. за 1 м. кв.

Згідно договору від 11 вересня 2015 року, між міськрадою та громадянином Щепанюком Юрієм Андрійовичем, орендна плата становить 3% від нормативно грошової оцінки землі за 1 рік, в розмірі 92, 62 грн. щомісячно! Тобто за 1 рік користування земельною ділянкою в серці Тернополя міський бюджет отримує всього лише 1 111 грн. В такому випадку оренда 1 м. кв. землі щомісяця становить 1 гривню 32 копійки.

«До вартості оренди також враховували щорічні коефіцієнти індексації грошової оцінки землі, що встановлені на момент підписання договору. В даному випадку, цей коефіцієнт дорівнює 1, 249», – розповідає «Терену» начальник відділу земельних ресурсів ТМР Віктор Кібляр.

В міській раді Тернополя усі цифри підтвердили. А от чому землю віддали за безцінь, говорити кому немає, адже все в рамках закону. Мерія самостійно визначає відсоток орендної плати, що в даному випадку становить найменший мінімум – 3%. Максимум, що міг бути – 12 %.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.