Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Після введення обмеження на операції з валютою населення все більше міняє долари і євро на чорному ринку.

"Міняйлам можна її здати анонімно, причому на 2-3 копійки дорожче, а купити у них на 2-3 копійки дешевше, ніж у банку. Постачають їм "кеш" обмінники, що працюють за агентськими угодами, 80% яких порушують порядок продажу валюти, не фіксуючи всі касові операції", - розповів Сегодня заступник голови правління банку "Фінанси та кредит" Ігор Львов.

Тим часом, як пише видання, обмін валют вже перебрався в інтернет.

На форумах люди переписуються і домовляються зустрітися і обміняти купюри в столиці, пропонують доставити валюту додому, але з націнкою (наприклад долари по 8,12-8,15 гривні замість 8,04, як в обмінниках).

У соцмережі Facebook вже створено групу для обміну. Для безпеки в неї пропонується додавати тільки знайомих людей, які повинні назвати своє справжнє ПІБ. Після операції людина видаляє себе з групи.

Крім того, від нововведення Нацбанку серйозно постраждали іноземці: від них в деяких обмінках досі вимагають довідку про походження валюти (це може бути митна декларація, але суми до 10 тисяч доларів можна декларувати усно), змушуючи йти до міняйл.

У прес-службі НБУ повідомили, що вимога довідки від іноземця про походження валюти, якщо він хоче поміняти її на гривні, неправомірна.

Однак для того, щоб купити валюту, іноземцю потрібна квитанція, яку суму він поміняв на гривні. Валюту він може купити саме на цю суму.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.