Нове на сайті:
На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини Лісничому з Чортківщини бажання заробити на ялинках "вилізе боком"

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

В інтерв`ю виданню «УНІАН» голова обласної державної адміністрації Степан Барна озвучив свою позицію щодо продажу місцевих спиртзаводів та землі.

«Я категоричний противник продажу землі в кризових умовах. Це бразильський шлях і він невірний, бо призведе до втрати землі українцями. За приватною власністю – перспектива, але можливості українського бізнесу сьогодні обмежені. В результаті наші ж землі дістануться не місцевим аграріям, а представникам великого капіталу», - зазначив Степан Барна.

 Що стосується спиртзаводів, то і їх приватизація не на часі. Я цю позицію висловлював під час засідання ради регіонального розвитку за участю Віце-прем’єр-міністра Віталія Зубка. Будучи народним депутатом, я голосував проти виведення спиртзаводів із списку об’єктів, які не підлягають приватизації. Поясню чому. У Тернопільській області 11 спиртзаводів. І вони можуть повторити долю вітчизняних цементних заводів, коли прийшла одна компанія, скупила заводи за вартістю металобрухту, в результаті сьогодні працює 1-2 заводи, а «інвестор» хитро вирішив проблему конкуренції.

«Спиртова галузь у кращі часи формувала 25% надходжень бюджету Тернопільської області. Було б прикро втратити такий ресурс, - констатував очільник краю. - Приватизацію спиртзаводів можна проводити, але за умови, що їм буде повернуто статус самостійних юридичних осіб і вони перестануть бути цехами ДП «Укрспирт». І головне – коли заводи будуть високорентабельними, а місцеві аграрії та підприємці отримають пріоритетне право на приватизацію цих заводів.Щоб не сталося, що знову зайде якийсь монополіст, скупить за безцінь заводи виключно для їх закриття. Після того, як я очолив область, нам вдалося відновити роботу 7 спиртзаводів,  2 – на початку цього року. Зокрема, запрацював Зарубинецький, в який було інвестовано 60 млн грн. Це єдиний завод, який працює на вироблення біоетанолу».

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.