Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Жителям області, які отримують субсидії, після завершення опалювального сезону не потрібно повторно звертатися в органи соціального захисту для продовження пільги. Перерахунок субсидії на неопалювальний період здійснюється автоматично. При цьому тернополян просять не забувати повідомляти про зміни, які впливають на розмір та призначення субсидії. Робити це слід у місячний термін з їх настання, йдеться в матеріалі тижневика "Номер один".

– Після завершення опалювального сезону люди почали цікавитись, чи потрібно переоформляти субсидії, – каже директор департаменту соціального захисту населення ТОДА Вадим Боярський. – Наголошую, що ніяких змін у законодавстві не було, всі норми, які були під час опалювального періоду, продовжують діяти і сьогодні. Відбудеться автоматичний перерахунок субсидій з опалювального на неопалювальний період. Варто зазначити, що опалювальний період для опалення природним газом до квітня до квітня включно. Якщо опалення централізоване, то період визначається органом місцевого самоврядування.

Також без звернень громадян буде проведено перерахунок субсидій на наступний термін, тобто на 12 місяців. Кошти, які отримувачі субсидій зекономили, будуть використовуватись на наступні періоди, допоки зекономлена сума не буде вичерпана.

Єдине, наголошує Вадим Боярський, одержувачі субсидій повинні подавати в органи соціального захисту інформацію про зміни, які впливають на призначення субсидії. Це здійснення покупки на суму понад 50 тисяч гривень. Інший критерій, який впливає на розмір субсидії, це збільшення чи зменшення кількості зареєстрованих осіб. Повідомити про це слід протягом 30 днів.

За словами Вадима Боярського, наразі стрімкої динаміки щодо збільшення заявників немає. Тривалий час цифра одержувачів субсидій залишається сталою. Раніше середня субсидія в області була 200 гривень, а тепер в опалювальний період людям відшкодовують 1600-1700 гривень у місяць. За три місяці 2016 року жителям Тернопільщини нарахували 1,3 млрд. грн., тобто по 400-450 мільйонів гривень у місяць.

Традиційно органи соціального захисту здійснюють перевірку достовірності даних, поданих заявниками. Упродовж трьох місяців в області було зайво нарахованих субсидій на суму майже півмільйона гривень. Як повідомив Вадим Боярський, кількість виявлених порушень у рази більша, ніж було раніше.  Це пов’язано з тим, що до внесення змін у законодавство в області субсидію отримувало близько 40 тис. господарств, зараз – 200 тис. Єдиним покаранням за надання недостовірних даних є припинення нарахування субсидій. Жодних штрафних санкцій стосовно людини, яка надала недостовірні дані, не нараховується.

До слова, профільне міністерство розглядає можливість використання зекономлених субсидій на підвищення енергозбереження. Передбачається, що ті, у кого на рахунках залишилися кошти, зможуть отримати їх готівкою за умови подальшого використання на заходи з енергозбереження, зокрема, утеплення будинків, заміну вікон тощо.

Великі суми економії у департаменті пов’язують з тим, що цього року зима була доволі теплою. Можливо, наступного року українцям потрібно буде значно більше газу, тому норми споживання комунальних послуг поки не переглядатимуть. Натомість закликають жителів області використовувати ту кількість ресурсів, яка необхідна для комфортного життя. Вадим Боярський вкотре спростовує інформацію про те, що у випадку невикористання передбаченої нормою необхідної кількості газу, субсидія не надаватиметься. У департаменті припускають, що такі чутки породжують цілеспрямовано, аби населення використовувало якнайбільше природних ресурсів і приносило надавачам послуг живі гроші.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.