Нове на сайті:
Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Зі шпальт друкованих видань, соцмереж та телешоу ми щодня бачимо обличчя депутатів, які розповідають свою позицію та наскільки вони багато зробити для тернополян. В медійному просторі депутати останнього скликання чи не найактивніші, в порівнянні з своїми попередниками та іншими політичними і громадськими діячами міста. 

Чим мають займатись депутати?

Згідно Регламенту, затвердженого рішенням Тернопільської міської ради від24.11.2015 р. №7/2/152 «Про регламент Тернопільської міської ради сьомого скликання»,:

Голосувати під час сесії міської ради;

 Представляти виборців у міській раді;

Пропонувати питання до розгляду міською радою та її органами;

 Висловлюватися щодо персонального складу утворюваних міською радою органів і кандидатур посадових осіб, які обираються, призначаються або затверджуються радою;

Порушувати питання про недовіру міському голові, розпуск органів, утворених Тернопільською міською радою,  звільнення посадових осіб місцевого самоврядування;

 Всебічно відстоювати інтереси членів територіальної громади міста Тернополя;

Працювати в постійних комісіях ради;

Звітувати перед виборцями;

Вивчати громадську думку, потреби територіальної громади, інформувати про них раду та її органи, брати безпосередню участь у їх вирішенні;

Вести прийом виборців.

Якщо ж говорити простими словами, то депутати мають відстоювати інтереси мешканців округу, працювати в комісіях та голосувати на пленарних засіданнях сесії.

Але ж за що тоді відповідають депутати?

Можливо за ремонт дворів, доріг, та дахів житлових будинків? – ні. За школи та садочки? – теж ні. Можливо за лікарні або парки Тернополя? – Ви вірно мислите – не відповідають. Депутати навіть не відповідають за виконання програм, за які вони голосують. За всі ці речі відповідає особисто міський голова, заступники та начальники управлінь і відділів Тернопільської міської ради.

Максимум на що може вплинути ваш депутат – це на формування титульних списків капітального ремонту об’єктів. Проте, тут виникає питання об’єктивності. Чи справді ремонтують найгірший двір в місті, чи двір, за який краще просив депутат проголосувати своїх колег?

Виходить, що депутати приймають рішення, а виконувати їх та відповідати за їх результат повинні інші.

Чому ж тоді так багато людей прагне стати депутатом?

Відкрийте порядок денний будь-якої сесії міської ради. Із всіх проектів рішень, як мінімум 80% – це земельні питання. Всі ці питання можна поділити на 2 напрямки – питання приватного та комерційного характеру.

Питання приватного характеру. До прикладу ваша бабуся проживає в приватному будинку з 1950 року і захотіла закріпити за будинком земельну ділянку (яка по факту і так є її). Але рішення не набрало більшості голосів – хтось вийшов на перекур, хтось у вбиральню а дехто просто відволікся. А можливо справжня причина в тому, що внук бабусі не “поспілкувався” з депутатами і не мотивував їх? Це приклад колективної безвідповідальності депутатів.

Питання комерційного характеру. Підприємці мають де-факто більше ресурсів довести народним обранцям голосувати “правильно”. І народні обранці про це знають. Саме тому деякі комерційні рішення можуть пройти з першого разу, а деякі лише з 3-ї або 5-ї спроби. Таким чином, навіть якщо ви чесний підприємець – сплачуєте податки, працівники у вас офіційно працевлаштовані то це ще не є гарантією позитивного голосування по вашому, навіть просто технічному питанню.

Ось і виходить, що одні проводять ранкові об’їзди міста, зустрічаються з мешканцями та реально вирішують проблеми тернополян. А інші просто фотографуються на фоні ремонтних робіт та розповідають як “на їхні численні звернення” змінюється “їх” округ на краще.

Робімо висновки!

Файне місто Тернопіль

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.