Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

У світлі останніх подій хочемо знову висловити свою думку стосовно справ прокурорів Тернопільщини. Ми неодноразово зверталися до керівників обласної та місцевих прокуратур, а також до їхніх заступників, аби вони добровільно написали заяви про звільнення, оскільки тернополяни негативно оцінюють їхню роботу. В результаті маємо підтвердження від НАБУ, які затримали одіозних Антюка, Сідорова та Хоменка. В результаті подій Антюку обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, Сідорову – взяття під варту з можливістю внести 500 тис. Застави. Щодо Хоменка, суд ще не визначився з мірою запобіжного заходу.

Чи стурбований з цього приводу Мартинюк, ми не знаємо. Тому пропонуємо йому якомога швидше написати заяву на звільнення, тим паче, що валізу для своїх пожитків від ВО «Автомайдан» він уже отримав. 
Звернемо увагу, що подібні справи щодо Антюка і Сідорова – за хабарі – порушують не вперше. Тому констатуємо провал реформи прокуратури та закликаємо нове керівництво Генпрокуратури провести якісну реформу. Хоча б на кшталт тієї, яка відбувається в структурі МВС.

Ми, в свою чергу, продовжуємо описувати, як живе прокуратура сьогодні. У попередніх частинах ми на прикладі двох одіозних прокурорів Антюка і Сідорова проінформували вас про кругову поруку в прокуратурі, показали, як живуть прокурори та їхні сім’ї. З декларацій Антюка та Сідорова видно неозброєним оком, що мало хто з прокурорів живе виключно на зарплату. Працівники прокуратури відверто нехтують Конституцією, Законами України та власною присягою перед народом України. У цій частині ми розповімо про очільника угрупування «ПРОКУРАТУРА» та проаналізуємо видатки прокуратури на своїх працівників й на утримання в цілому.

Якщо порівнювати з підлеглими, прокурор Мартинюк живе досить скромно при річних доходах в 330 тис. грн. (93% з яких становить заробітна плата). Прокурор області володіє стареньким транспортним засобом Audi 80 B4. Водночас, безробітні члени сім’ї Мартинюка (з середнім місячним доходом за останні 3 роки в 1200 грн.) володіють позашляховиком преміум-класу Toyota Landcruiser 2008 р.в. Ринкова вартість такого авто на сьогодні становить від 0,5 мільйони гривень. Поточне ТО, заміна масла тощо коштує 11,5 тис. грн. на рік. Сім’я володіє цим автотранспортним засобом ще з 2013 року, відтак зароблений він був ще в часи роботи на посаді прокурора м. Хмельницького.

Аналізуючи декларації керівного складу прокуратури, варто сказати, що заробітні плати керівників прокуратури на фоні загального зубожіння мешканців Тернопільщини виглядають не так вже й погано. Для прикладу, місячна заробітна плата заступників прокурора міста становить від 12 500 грн. на місяць. А місячна заробітна плата керівників місцевих прокуратур – близько 14 000 грн. на місяць. На 2016 рік для виплати заробітної плати працівникам прокуратури виділено 6,6 млн. грн., ще 7,4 млн. грн. прокурори отримають у вигляді надбавок та доплат, а також 10,1 млн. грн. премій та матеріальної допомоги на «оздоровлення». Нещодавно наші друзі з «Самооборони Майдану Тернопільщини» опублікували інформацію про те, як працює прокуратура області з резонансними справами. А саме те, що жодна з них не доведена до логічного завершення, справи перекваліфіковуються на більш м’які покарання і «спускаються на гальмах». Логічним постає питання: за що прокурори отримують такі заробітні плати, про які простому українцю можна тільки мріяти.

Не менш якісним є матеріальне забезпечення роботи прокуратури. Так, на закупівлю дрібного (поточного) обладнання та інвентаря на 2016 рік виділено для закупівлі: степлерів – 6 035 грн (1 шт. у розрахунку на одного працівника на рік), пакетів для сміття – 7 200 грн (100 шт. на одного працівника), ручки кулькові – 5 736,00 грн (9 шт. на одного працівника), біндери – 4 212,00 грн. (12 шт. на одного працівника), клей-олівець, ПВА – 8 244,00 (4 шт. на одного працівника), календарі – 3 288,00 грн. (7 шт. на одного працівника). Список можна продовжувати. Здавалось би, безкінечно, оскільки цьогоріч на закупівлю заплановано 806 тис. грн. Цікаво, що більшість установ та організацій, які фінансуються з бюджету, не можуть собі дозволити таких видатків. Так, у Тернополі на поточну закупівлю предметів із розрахунку на один загальноосвітній навчальний заклад виділяють близько 100 тис. грн., на один садочок в середньому 50 тис. грн.. Тобто, це в рази менше, ніж дали прокуратурі області.

Не нехтує прокуратура й послугами сторонніх організацій. Так, у 2016 році планується оплатити: 83 490 грн. – послуги з технічної підтримки Веб-сайту; 20 815 грн. – для чищення килимового покриття та крісел; 198 874 грн. – для прибирання приміщень. Всього на послуги у 2016 році заплановано сплатити більше 1 млн. грн(!!!). Водночас, на одну тернопільську школу витратять 65 тис. грн., а на один садочок - 42, 5 тис. грн. При негативній роботі прокуратури області вважаємо такі витрати на утримання угрупування «ПРОКУРАТУРА» невиправданими.

ВО "Автомайдан" Тернопільський осередок

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.