Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Громадські активісти Тернополя вимагають у влади відкрити генеральний план міста. Зміни до генплану планують внести на найближчій сесії міської ради. Громадськість Тернополя побоюється, що таким чином узаконять заборонені забудови.

Щодо факту фальшування генплану Тернополя порушено кримінальну справу. Відтак громадські активісти намагаються зупинити внесення змін до генплану, поки не завершиться розслідування.

«Ми звернулися до Національної поліції щодо фальшування факту генерального плану міста Тернополя. Вже отримали відповідь. Порушено кримінальне провадження за цими фактами, зокрема за фактом зловживання владою та службовими повноваженнями. Слідство ведеться. Міська влада розмежувалася від громадян і громадських організацій і не дає генплан відкрити. Червона стрічка символізує межу закону, який переступає міська влада», – каже громадський активіст Василь Сегін.

За останні п’ять років тернопільські парки зменшилися на двадцять чотири гектари, відзначають активісти громадської організації «Демократичний альянс». Території зелених насаджень зайняли незаконні забудови. Зміни до генплану вносили всупереч законодавству.

«У стінах міської ради намагаються внести зміни до генплану міста Тернополя. Громадськість Тернополя взнала, що цей процес започаткований. Генплан, який опублікований на сайті міської ради є дуже недосконалий і незрозуміло, чи він є оригінальний. В нас виникли підозри, що цими змінами намагаються легалізувати ті порушення, які вже відбулися. Зокрема, це такі порушення, як виділення ділянок у зелених зонах, що є заборонено генеральним планом. Наприклад будова біля залізничного вокзалу розміщена на зеленій зоні. Ми намагаємося зупинити цей процес внесення змін до генплану, щоб правоохоронні органи розібралися у ситуації, вивчили всі ті порушення, які відбулися. Парки Тернополя втратили за ці роки двадцять чотири гектари. Тобто це реально десятки порушень. Земля, призначена для зелених насаджень, виділена під різноманітні будівництва», – каже представник громадської організації «Демократичний альянс» Денис Милий.

Долучилися до акції протесту також представники громадської організації «Правовий погляд». Вони відзначають, що вносити зміни до генплану не можна упродовж п’яти років

«Зважаючи на те, що п’ять років змінювати генплан не можна, ми отримали три різні варіанти генплану. І в результаті. я свідок по кримінальній справі неправомірних внесень змін до генплану. Самі дії міської ради по внесенню цих змін не відповідають чинному законодавству. Зміни у генплан повинні вноситися початково рішенням міськради. Міськрада повинна прийняти рішення, що потрібно внести зміни у генплан. Такого рішення не було. Плюс це рішення мало бути опубліковане в межах двох тижнів після його прийняття. Це рішення було опубліковане через два місяці з абсолютно іншими формулюваннями», – зауважив представник громадської організації «Правовий погляд» Едуард Міляновський.

Основна вимога громадськості – зупинити процес внесення змін до генплану поки не завершиться розслідування кримінальної справи.

За Збручем

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.