Нове на сайті:
На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини Лісничому з Чортківщини бажання заробити на ялинках "вилізе боком"

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Чого так боїться голова Тернопільської ОДА ?
І боїться до такої степені, що переступив через Закон. Між іншим - не вперше, адже за плечима в нього :
- і використання службового становища для проведення виборів, 
- і тиск на опонентів через військкомати, 
- і повернення до влади регіоналів ...
Наразі ж мова про те, що очільник краю Степан Барна і досі не визначився, ким бути депутатом облради чи губернатором губернії. Сидіння на обох стільцях вже спровокувало у головного порошенківця нашого краю політичний геморой. Вилікувати недугу можна, лише обравши щось одне та відповівши за порушення перед судом. Слухання справи, до речі, відбудеться вже 30 червня об 11. 00 в Тернопільському обласному адміністративному суді. Вхід на видовища - вільний ! Запрошую.
Між іншим, Степан Барна чи не єдиний чиновник, який досі руками й ногами чомусь тримається за обидві посади. Голосить, що на його боці - Конституція, де всім українцям прописано права й свободи. Зручно, правда ?, не підходить закон - взивай до Конституції, не підходить якась стаття Конституції - апелюй до Закону. А ще можна схитрувати і закон -законом перекрити. 
" Пан Барна свою позицію аргументує також тим, що нічого законного не порушує, бо був призначений та обраний до того "закону про сумісництво", а закон зворотньої сили не має, і тому й проблеми нема" - зазначає спів-позивач, депутат облради від ВО "Свобода" Олександр Башта. 
"Я поцікавився, навіщо йому те депутатство, якщо має і так велике навантаження держслужбовця ? І перед громадою, наголосив йому, якось не гарно виходить, люди ж не дурні, все бачать та розуміють, що одна "попа" сидить на двох стільцях ... Але йому байдуже, і до громади, і до морального боку питання. Повторює, ніби папуга, що його той закон не стосується, і крапка" - зазначив Олександр Башта
Що ж, стосується чи не стосується - скаже суд. 
Хоча, позивач, екс-голова Шумської РДА, свободівець Василь Габор, має сумніви, що той суд наважиться піти супроти ставленика Порошенка в краю, одночасно і підневільного нардепа Заставного, першої особи Тернопільщини Барни. Зрештою, справа ця є своєрідним іспитом для всієї судової системи, іспитом, який покликаний продемонструвати чи працює вона "по-новому" чи за законом ?
Але чому губернатор так твердо вхопився за ті обидва стільці ?
Варіанти два.
1. Або він розуміє, що так на керував в області, що Гарант ось-ось зніме його, тому й боїться втратити запасний аеродром, аби знову не стати політичним ніким, яким власне і був до свого призначення.
2. Або усвідомлює, що коли відмовиться від мандата, то сформована таким потом, страхом, домовленостями й грішми більшість - розпадеться, отже - він втратить вплив та підтримку свого депутатського корпусу.
Який тоді з нього тоді порошенківський Карабас-барабас ? 
Нагадаємо, Василь Габор та Олександр Башта у своєму позові просять притягнути до адміністративної відповідальності голову Тернопільської обласної державної адміністрації Барну Степана Степановича відповідно до ст. 172-7 Кодексу України "Про адміністративні правопорушення" та зобов’язати Барну Степана Степановича усунути конфлікт інтересів, який полягає в суміщенні посади голови обласної державної адміністрації з діяльністю депутата обласної ради, згідно ст. 10 Закону України "Про державну службу".
Відповідно до п.2.3 ст. 10 "Закону України "Про державну службу" державний службовець не має права: суміщати державну службу із статусом депутата місцевої ради, якщо такий державний службовець займає посаду державної служби категорії "А".

Олександр Башта, депутат Тернопільської обласної ради, ВО "Свобода"

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.