Нове на сайті:
На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини Лісничому з Чортківщини бажання заробити на ялинках "вилізе боком"

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Залізнична лікарня минулого року перейшла на фінансування з міського бюджету. Але до цього часу між обласною адміністрацію та облрадою з одного боку і Тернопільською міською радою з іншого тривають фінансові «розбірки» щодо цього питання.

Так, на сесії обласної ради мали внести зміни до бюджету, які стосувалися і договору про трансфер з обласного бюджету до міського. Договір “Про міжбюджетний трансферт на 2015 рік” в сумі два мільйони чотириста п’ятдесят тисяч гривень був укладений між обласним та міським бюджетом у лютому 2015 року. Утім, в облдержадміністрації вважають, що це було політичне рішення, тоді, як по закону підстав для перерахунку коштів міському бюджету не було. Зараз у цій справі триває судове розслідування і депутати облради мали прийняти на сесії технічне рішення, яке повинні пред’явити у суді, тобто довести, що вони не підтримують передачу коштів міській казні.

Чому виникла така ситуація детально розповів депутатам облради директор департаменту фінансів Степан Скибиляк, пише За Збручем

– У 2015 році відомчі лікарні, які відносились до залізної дороги перейшли на фінансування з місцевих бюджетів, тобто на територію тих місцевостей, де вони розташовані, – розповів він. – Залізнична лікарня розташована на території Тернополя і повинна була фінансуватися з бюджету Тернополя, оскільки тут обслуговується понад 5 тисяч осіб, відповідно до довідки, яку підписав головний лікар та заступник міського голови, і яка була направлена до Міністерства фінансів України. Решту людей, які обслуговувались в інших відділках місто відмовилось приймати на фінансування, і районні бюджети не надали відповідного трансферту міському бюджету, керуючись тим, що не мають коштів на утримання медицини. Облдержадміністрація наполягала на тому, щоб виконувався закон і фінансуватися лікарня мала виключно з міського бюджету Тернополя і пропозицій на розгляд обласної ради на надання коштів в обсязі 4,5 мільйони гривень не подавала на розгляд сесії облради. Однак, було прийнято політичне рішення, я так його назву, щоб надати 4,5 мільйони гривень, по задекларованій цифрі головним лікарем залізничної лікарні, у вигляді  трансферу з обласного бюджету міському бюджету Тернополя. Ніхто не прислухався до аргументів ОДА, що у зв’язку зі зміною бюджетного законодавства міський бюджет Тернополя у 2015 у порівнянні з 2014-м зростав удвічі – з 250 мільйонів гривень до 540 мільйонів, і ресурс для фінансування медзакладу у них був. Але рішення прийняли, угода підписана і для того, щоб зняти окремі нюанси рішенням облради від 11 травня на виконання цієї угоди було передбачено 2 мільйони 50 тисяч гривень, у жовтні –  ще 650 тисяч гривень, тобто 2 мільйони 700 тисяч гривень було надано в минулому році субвенції Тернополю під підписану угоду. В угоді було передбачено, що якщо буде надано трансфер з держбюджету на таку лікарню, значить на таку суму зменшується обсяг надання трансферу з обласного бюджету. Розпорядженням Кабміну від 11 листопада 2015 року міському бюджету Тернополя було надано субвенцію у сумі 714,5 тисяч гривень. Крім цього, в минулому році ми просили міську раду звільнити обласні бюджетні установи, які розташовані на території Тернополя від сплати земельного податку – такий був прийнятий закон. Міська рада дослухалася до цього, але тільки з 1 червня 2015 року, тобто за півроку наші обласні установи заплатили міському бюджету плати за землю 554,1 тисяч гривень. При розмові з міським головою він погодився, що ця сума буде прийнята і зарахована як кошти, які пішли на фінансування залізничної лікарні. Однак, виявляється, що домовленості не завжди виконуються. Міська рада подала в суд на обласну раду і 10 лютого цього року обласною радою було прийнято рішення про надання Тернополю 575 тисяч гривень за рішенням суду. Якщо скласти всі ці показники, то Тернопіль отримав 4 мільйони 543,6 тисяч гривень. Зараз, я так розумію, знову є судовий позов. Я його не бачив, що в ньому написано не знаю, і які є підстави для стягнення з обласного бюджету, як це має робитися не знаю.

Прокоментував ситуацію і голова обласної ради.

– Не знаю чия це була помилка, працівників міської ради чи чия, коли не було поставлено до відома суд про невиконання домовленостей, але так сталося, що ми сьогодні маємо продовження цієї справи і маємо відкрите провадження, – зазначив Віктор Овчарук. – Тому наше зобов’язання винести на розгляд сесії обласної ради, щоб прийняти рішення, яке є «технічним», і це рішення треба занести до суду. Але всі зобов’язання, які були по договору перед міською радою по залізничній лікарні були виконані.

На момент голосування в сесійній залі було 57 депутатів. 27 з них просто не голосували за це рішення, 18 – проголосували «за», 8 – «проти» і 4 – «утримались». До речі, голова облради зазначив, що з 18 депутатів,які вирішили , що гроші міському бюджету таки треба перерахувати, 9 представляли ВО «Свобода». Та загалом, рішення не прийняли і, відповідно, змін до бюджету на суму 2 мільйони 450 тисяч гривень не внесли.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.