Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Минуле сесійне засідання Тернопільської обласної ради дало підстави говорити, що єдиною справжньою опозицією є партія “Свобода”. Такий висновок можна зробити з поведінки та голосування народних обранців.

Йдеться про звернення, які мав прийняти обласний парламент щодо мораторію на збільшення тарифів та вимогу проведення дострокових перевиборів Верховної ради. Ці ініціативи на загальнодержавному рівні проштовхують Юлія Тимошенко та Олег Ляшко. З політичної точки зору такі питання в Тернопільській обласній раді мали проходити “на ура”, оскільки, крім 19 порошенківців, решта 45 депутатів обласної ради належать до партій, які перебувають у так званій демократичній опозиції до урядової коаліції. Наприклад, нещодавно “тарифну” сесію провели депутати міськради, де проект звернення підтримала навіть фракція БПП. Однак в обласній раді на ділі все вийшло по-іншому. “Заварилася” ціла комедія, у підсумку якої “заговорили” важливу ініціативу, повідомляє За Збручем

Почалося все під час розгляду порядку денного, коли за пропозицією віце-спікера  -тимошенківця Деревляного два проекти звернень об’єднали в одне рішення. Через 7 годин, коли нарешті дійшла черга до розгляду тарифного питання, Деревляний запропонував створити редакційну групу, яка на наступну сесію виробить узгоджений текст звернення.

Це викликало обурення свободівця Сиротюка, який закликав колег не затягувати час, а оперативно зібрати редакційну групу та проголосувати текст звернення на цьому засіданні. Але з цим не погодився Овчарук, зазначивши, що це зірве сесію. “Підтакнув” спікеру Деревляний, який запевнив, що через місяць на наступній сесії “буде не пізно прийняти рішення”.

Цікаво, що дивну “відмазку” партайгеносе “Батьківщини” “проковтнули” й інші опозиціонери, які ніби й не почули пропозицію Сиротюка. Очевидно, що місцеві ляшкісти, “садовісти”, гриценківці та інші мілкіші квазіосередки банально проігнорували політику своїх партій, які у Верховній Раді та на телеефірах заповзято боряться з тарифами Гройсмана, а деякі вимагають перевиборів Верховної Ради.

Таким чином, внаслідок бліцкригу Деревляного обласна рада пішла на канікули, не прийнявши ні тарифного, ні політичного звернення.

До речі, це не перший випадок, коли місцеві політики нехтують думкою своїх вождів. Наприклад, на цій сесії частина тимошенківців та радикали Яциковського голосували за перспективний план формування громад. Тоді як на центральному рівні і Тимошенко, і Ляшко є противниками проведення цієї реформи.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.