Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

13 серпня о 16-й годині, розпочнеться мисливський сезон 2016-2017 рр. на пернату дичину, в водно-болотних мисливських угіддях усіх користувачів, окрім державних підприємств «Бучацьке лісове господарство», «Тернопільське лісове господарство»  та «Філії мисливське господарство «Стіжок».

Полювання на пернатих триватиме до 31грудня поточного року включно. Дні полювання – середа, субота й неділя. Середа з 16 год. а субота, неділя - повний світловий день. З відкриттям полювання на зайця-русака, полювання на пернату дичину у середу забороняється, повідомляє прес-служба Державної екологічної інспекції у Тернопільській області. Норма відстрілу за 1 день на одного мисливця складає: норців великих – 2 шт., гусок – 3 шт., качок – 5шт., лисок – 6 шт., куликів – 10 шт., голубів – 10 шт.

Документами на право полювання є: посвідчення мисливця, щорічна контрольна картка добутої дичини і порушень правил полювання з відміткою про сплату державного мита, дозвіл на добування мисливських тварин (ліцензія, відстрільна картка),  відповідний дозвіл на право користування вогнепальною мисливською зброєю, паспорт на собак мисливських порід, інших ловчих звірів і птахів у разі їх використання під час полювання. Відсутність будь-якого із перелічених документів, включаючи відповідний дозвіл на право користування вогнепальною мисливською зброєю, є порушенням правил полювання, за яке передбачено адміністративну відповідальність.

Державною екологічною інспекцією у Тернопільській області будуть вживатись вичерпні заходи реагування до порушників правил полювання.

Порушення законодавства у галузі мисливського господарства та полювання тягне за собою дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову або кримінальну відповідальність згідно із законами України.

Інформуємо, що згідно ч.1 ст.85 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачена адміністративна відповідальність за порушення правил полювання (полювання без належного на те дозволу, в заборонених місцях, у заборонений час, забороненими знаряддями або способами, на заборонених для добування тварин, допускання собак у мисливські угіддя без нагляду, полювання з порушенням установленого для певної території (регіону, мисливського господарства, обходу тощо) порядку здійснення полювання), яке не мало наслідком добування, знищення або поранення тварин, а також транспортування або перенесення добутих тварин чи їх частин без відмітки цього факту в контрольній картці обліку добутої дичини і порушень правил полювання та в дозволі на їх добування , яка тягне за собою попередження або накладення штрафу на громадян від шести до шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і попередження або накладення штрафу на посадових осіб – від тридцяти до дев’яноста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Згідно, ч.2 ст.85 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачена адміністративна відповідальність за повторне порушення правил полювання (полювання без належного на те дозволу, в заборонених місцях, у заборонений час, забороненими знаряддями або способами, на заборонених для добування тварин) чи таке, яке мало наслідком добування, знищення або поранення тварин, яка тягне за собою накладення штрафу на громадян від шістдесяти до ста двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією рушниць та інших знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих об’єктів тваринного світу чи без такої або позбавлення права полювання на строк до трьох років з конфіскацією рушниць та інших знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих об’єктів тваринного світу чи без такої і на посадових осіб – від дев’яноста до ста п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих об’єктів тваринного світу чи без такої.

Крім того, статтею 248 Кримінального Кодексу України передбачена кримінальна відповідальність за порушення правил полювання, якщо заподіяно істотну шкоду, а також незаконне полювання в заповідниках або на інших територія та об’єктах природно – заповідного фонду, або полювання на звірів, птахів чи інші види тваринного світу, що занесені до Червоної книги України, яка карається штрафом від ста (1700 грн.) до двохсот (3400 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або обмеження волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів полювання та всього добутого, а також ті самі дії, якщо вони вчинені службовою особою з використанням службового становища, або за попередньою змовою групою осіб, або способом масового знищення звірів, птахів чи інших видів тваринного світу, або з використанням транспортних засобів, або особою, раніше судимою за злочин, передбачений цією статтею, – караються штрафом від двохсот (3400 грн.) до чотирьохсот (6800 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією знарядь і засобів полювання та всього добутого.

Звертаємо увагуйна те, що притягнення порушників до відповідальності не звільняє їх від обов’язку відшкодувати збитки, завдані внаслідок порушення законодавства у галузі мисливського господарства та полювання.

Збитки за незаконно добуті об’єкти тваринного світу обраховуються відповідно до
такс для обчислення розміру відшкодування збитків, завданих унаслідок порушення законодавства в галузі мисливського господарства та полювання (крім видів, занесених до Червоної книги України), затверджених наказом Міністерства охорони навколишнього природного середовища України, Державним комітетом лісового господарства України 18.07.2007 N 332/262 і зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 2 серпня 2007 р. за N 878/14145 . Збитки за незаконно добуті об’єкти тваринного світу в межах територій та об’єктів ПЗФ обраховуються відповідно до такс додатку 7 до постанови Кабінету Міністрів України від 24 липня 2013 р. № 541.Збитки за незаконне добування чи знищення тварин не мисливських видів розраховуються згідно Тимчасового порядку справляння плати за спеціальне використання диких тварин, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25.01.1996р. № 123.

Незаконно добуті мисливські тварини чи виготовлена з них продукція, а також знаряддя правопорушень підлягають конфіскації в установленому законодавством порядку.

Тож, Державна екологічна інспекція у Тернопільській області радить відповідально дотримуватися відповідних вимог природоохоронного законодавства під час проведення полювання та у разі виявлення порушень звертатись за тел. 067-37-08-730.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.