Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Володимир Петрович Кравець – ректор Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка

13 березня 1990 року серед 7 претендентів В. Кравця було обрано ректором Тернопільського педагогічного університету  і відтоді, понад 26 років, він керує цим тернопільським вузом.

Пише Тернопільський кореспондент

Професор (1994), доктор педагогічних наук (1997), заслужений працівник освіти України (1997), член-кореспондент Академії педагогічних наук України (2003), нагороджений орденом «За заслуги III ступеня» (2008), нагороджений орденом «За заслуги II ступеня» (2015),

1. Хабарництво у педінституті

У 1992 році обласна прокуратура порушила кримінальну справу за фактами хабарництва в педагогічному інституті. Вона встановила, що за період з 1988 по 1991 рр. на факультеті підготовки початкових класів було виявлено 31 дипломну роботу, визнану науково-педагогічними експертизами, як таку, що списана, яка не відповідає вимогам вищої школи і не повинна була бути допущена до захисту. Ще 94 дипломні роботи безслідно пропали… Міністерська перевірки виявила дрібні порушення, Кравець отримував догану і… продовження контракту на роботу. А між тим, коли ті всі питання з дипломами почали ставатися, Кравець був проректором із навчальної частини, був куратором факультету підготовки вчителів початкових класів і відповідно не міг не знати про ці грубі порушення закону і фактично сприяв їм.

2. Історія одного концерту

У газеті «Тернистий шлях» за 3.10.1992 року вийшла стаття «Отака історія одного концерту» (автор – директор Романівської школи Теребовлянського району Михайло Білошицький). У ній автор і безпосередній учасник подій згадує, як у далекому 1981 році, група студентів педінституту працювала в складі будівельного загону у Кустанайській області. І тоді студенти організували концентр українських пісень. Тоді його учасників «заклали», а в інституті почався справжній терор. Як стверджує автор, В. Кравець з особливою єзуїтською підступністю проводив розслідування, внаслідок чого, когось виключили з комсомолу і автоматично відрахували з вузу, а хтось обійшовся суворою доганою. Кравець ж за свої старання отримав посаду проректора (копія статті 1).   

3. Депутатський запит про корупцію і хабарництво

Депутатський запит про корупцію і хабарництво у Тернопільському педінституті та про відповідальність посадових осіб за незаконно видані дипломи (копія 2 додається) – підписали 43 народні депутати, в тому числі і В’ячеслав Чорновіл (16 лютого 1993 рік).

4. Оаза корупції і хабарництва

У газеті «Західна Україна» (1993 рік, №13) надрукована публікація під назвою: «Тернопільський педінститут хоче стати університетом (копія 3 додається). Але спочатку він повинен перестати бути оазою корупції і хабарництва». Стаття фактично зроблена по депутатському зверненню (факти хабарництва, звільнення, підробні дипломи тощо).

5. Екзаменаційні тести

У 1993 році працівниками міліції напередодні вступних іспитів за межами інституту були виявлені екзаменаційні тести по предмету біологія (додається копія 4 документу), якими на ринку торгували невідомі особи. Тести, які були знайдені повністю співпали з тими, по яких абітурієнти складали іспити. За тайну екзаменаційних тестів персональну відповідальність несе ректор педінститут В.П. Кравець (старший уповноважений управління з організованою злочинність, старший лейтенант О. Дублянський).

6. Обережно! Плагіат

– У друкованому видання «Персонал» (№1/2008)під рубрикою «Обережно! Плагіат» надрукована стаття “Неперевершений зразок наукоподібного крутійства». Автор Євдоким Ратундол-Припір (професор), ґрунтовно дослідив, що видання В.П. Кравця під назвою «Психологія сімейного життя» (навчальний посібник для студентів педвузів, що здобуваються спеціальність «Практична психологія»), яке вийшло друком у видавництві «Тернопіль» у 1995 році у двох частинах (обсягом 312 ст. – перша частина та 389 ст. – друга частина) – суцільний плагіат. Як доказ, автор навів перелік видань різних авторів, з яких слово в слово переписано найбільше матеріалу (більше 40 авторів) плюс мали місце чисельні перекручення та помилки (додається копія 5 статті). Більше того, Кравець, як стверджує автор, слово в слово переписує цитати Маркса, Енгельса і їх послідовників.

Внаслідок цього вийшла з-під пера члена-кореспондента чотирьох поверхова психолого-еротично-пеагогічно-сексуальна каламуть для задурманення світлих студентських умів, негативний зразок друкованої навчальної продукції. Видання посідника Кравець здійснив суто по-ректорськи: без будь-яких рецензентів і рецензій, без рекомендацій до друку кафедрою психології й навіть вченою радою ВНЗ. Він минув ці інстанції й перешкод, очевидно, побоюючись, що не пропустять, визнають його творіння непотребом.

– Ще один плагіат. У газеті «Освіта» за авторства Л. Федоришин-Івнчуків вийшла публікація про підручник «Історія української школи і педагогіки» (автор – В. Кравець). У ній автор переконує, що в монографії В. кравця 106 повних сторінок із 360 переписані майже слово в слово з інших книжок.

7. Заслужений освітянин

У газеті «Голос України» від 26 грудня 2000 року за авторства Володимира Колінця друком вийшла стаття «Як стати заслуженим» про те, як за чисельні факти хабарництва та плагіату Володимир Кравець отримав звання заслуженого працівника освіти України (копія 6 статті додається).

У газеті «Голос України» (22 січня 2002 року) вийшла стаття за авторства Володимира Колінця «На Кравця – до Кравця, або Віз і нині там» - знову про плагіат та звання (копія 7 додається)…

8. Історія України з комуністичним присмаком.

Наприкінці 2007 року в Тернопільському педагогічному університеті у 4-ох томах було видано «Курс лекцій з історії України», написаний у комуністичному дусі.12 громадських організацій Тернопілля висловили з цього приводу своє обурення й надіслали відповідне звернення Президенту України, в якому вимагали позбавити Кравця ордена «За заслуги». На ці закиди Кравець відреагував, мовляв крс лекцій вийшов сигнальним накладом і він до нього немає стосунку. І це в той час. Коли вчена рада вузу, яку він очолював, рекомендувала «Курс лекцій…» до друку. 

9. Не дотримав слова

Після перемоги Помаранчевої революції В. Кравець заявив, що як тільки йому виповниться 60 років, він піду з посади ректора. У 2008 році В. Кравцю виповнилося 60 років, та чомусь він слова не дотримав…. Удруге Кравець пообіцяв піти з посади у лютому 2009 року. Після перемоги на президентських виборах В. Януковича, міністром освіти і науки став Д. Табачник. Кравець знайшов підхід до одіозного Табачника і йому було продовжено контракт ще на 7(!) років. Тоді ж міністр підписав контракт зі своїм попередником І. Вакарчуком як ректором Львівського національного університету ім.. І. Франка лише на 3(!) роки…

10. «Науковий доробок» ректора Кравця

У газеті «Нова ера» від 11 лютого 2009 року надруковано звернення від громадськості Тернопілля до Президента, міністра освіти та голови вищої атестаційної комісії в якій активісти просять оцінити «науковий доробок» ректора Кравця (копія 8 додається)… Основні вимоги – Кравець не здатний до науково-педагогічної творчості, що це – псевдо науковець, який брутально нехтує академічними цінностями.

11. Секретарка ректора

28 травня 2014 року став відомий факт, як секретар ректора стала посередником між студентами та вчителями… Було б наївно думати, що В. Кравець, в якого згадана особа пропрацювала 24 роки, не знав, чи вона займається.

12. Секс-скандал з молодою викладачкою (є відео його відповіді)

Тернополян, які активно стежать за життям у місті не могло не здивувати чи обурити таке повідомлення, яке поширювалося, як і у соцмережах, так і деяких тернопільських інтернет-виданнях: мовляв ректор ТНПУ ім. В. Гнатюка прийняв на роботу викладачки молоду студентку, яка надавала йому сексуальні послуги. До повідомлення прикріплювали відеофайл з далеко не цнотливою поведінкою молодої викладачки.

Ректор ТНПУ Володимир Кравець каже, що такі звинувачення йому огидно слухати.

– Мені вже під сімдесят років. В мене здоров’я не те. А якщо серозно, то такі звинувачення мене дуже обурюють. Я не пам’ятаю усіх викладачів, яких беру на роботу, бо в університеті їх працює близько п’ятсот. Коли ми покликали цю молоду викладачку і запитали що це, то виявилось, що це відео вона записала для свого коханого вже багато років тому, а зараз її шантажували ним.

Володимир Петрович каже, що цю викладачку звільнили із вишу.

13. Зарплата ректора ТНПУ ім. В. Гнатюка та його статки (є відео його відповіді)

Ще одним обвинуваченням, яке звучить на адресу Володимира Кравця з уст деяких громадських активістів – це те, що ректор ТНПУ отримує найбільшу зарплату в Тернополі.

–  Так, я отримував доволі таки високу заробітну плату, приблизно 27 тисяч гривень, згідно з новими умовами зараз отримую 18 тисяч гривень. Проте, за словами, ректора це все законно, сам собі він зарплати не призначає, а здійснюється це за допомогою різних нарахувань.

–Я отримую гідну зарплату, її мені вистачає на все. Можливо, як би всі викладачі у Тернопільському педуніверситеті отримували так само ж – то не було б корупції та хабарництва.

Щодо своїх статків, то Володимир Петрович каже, що все офіційно і він все задекларував.

–У мене є квартира на Громницького, 2 – це чотирикімнатна квартира, площею 103 квадратних метри. У мене є дача під Збаражем. Якщо ви думаєте, що там хороми, можемо зробити екскурсію. У моєї дружини квартира на вулиці Острозького, там 53 квадратних метри. Також я маю два автомобілі. Один старенький, інший новий, презентабельний.

14. Хабарі в ТНПУ є, але в цьому вина і студентів (є відео його відповіді)

Також щодо того, що викладачі ТНПУ беруть хабарі ректор не заперечує, проте каже, що у цьому винні самі студенти.

– Студенти самі не хочуть повідомляти про хабарі. Був випадок на філологічному факультеті, коли студентка відверто назвала прізвище викладача, який вимагав хабар. Після цього у групі дівчинку зацькували, потім знущалися і викладачі.

Буває й таке, що керівництво ТНПУ просить студентів здавати викладачів-хабарників, проте через вже налагоджену схему та страх втратити стипендії студенти цього не роблять.

– Є таке, як середній бал, він потрібен для того, щоб отримати стипендію. В ТНПУ середній бал 4,0. Тобто, якщо студент отримав трійку за якийсь екзамен, то за інший йому потрібна вже п’ятірка і для багатьох краще віддати одну стипендію на хабарі, щоб мати півроку ті ж гроші, – каже Володимир Кравець.

15. Орден за заслуги

Студент ТНПУ, а нині голова Тернопільської ОДА Степан Барна зробив подання про присвоєння Володимиру Кравцю ордену «За заслуги» ІІ ступеня (4 жовтня 2015) – за значний особистий внесок у розвиток національної освіти, підготовку кваліфікованих фахівців, багаторічну плідну педагогічну діяльність та високий професіоналізм.

16. Начальник тюрми

В особистих розмовах зі знайомими Володимир Кравець проговорився, що його батько за сталінських часів був начальником Кременецької тюрми (офіційного підтвердження цього не знайшов).

17. Офіцер КДБ

Під час однієї з забав Кравець похвалився, що він був офіцером (майором) КДБ у запасі (офіційного підтвердження цього не знайшов), повідомляє автор Теропільского кореспондента

Усі документи, що підтверджують викладене у статті, є в редакції

Примітка ТТ. На фото Володимир Кравець, Президент, його ставленик на Тернопільщині Степан Барна і інші …

                                                  

Коментарі  

 
+1 #2 Анатолій 04.09.2016 10:02
В Кременці тюрма ісснувала до війни, так що батьки Кравця ще не проживали у Кременці.
Так званим майором КГБ він не міг бути так як в армії не служив і військової кафедри в Тернопільському педінституті небуло.Одного часу таку версію за ньго поширював викладач педінституту Фіцула.
Цитувати
 
 
0 #1 Дмитро 20.08.2016 13:26
Таке відчуття, що якщо хтось у вузі напаскудив, то винен В. Кравець. Дайте хабарництво, наругу чи ще щось сутєве, а не цю галіматню.
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.