Нове на сайті:
Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Факт пожежі на Малашівецькому сміттєзвалищі набув чималого розголосу. Як з’ясувалося, горіло сміття не на самому полігоні, а поруч із ним, та ще у п’яти різних місцях. А це, за словами надзвичайників, може свідчити про підпал.

Надвечір 16-го серпня в обласну Службу з надзвичайних ситуацій надійшло повідомлення про пожежу на Малашівецькому полігоні. На місці рятувальники виявили: горіло сміття, яке викидають за межами полігону.

ВІКТОР МАСЛЕЙ, начальник УДСНС в області: «Горіннях здійснювалося в п’яти точках на території цього стихійного сміттєзвалища, що говорить, скажемо так, про характер не випадковості в цій пожежі. Проведено було гасіння і орієнтовно в 22 годині відкритих очагів пожежі не було. Було лише тління окремих осередків, яке не давало ніякої загрози ні людям, ні поширенню пожежі на сміттєзвалищі, ні на населені пункти».

ОРЕСТ СІНГАЛЕВИЧ, начальник управління екології та природних ресурсів Тернопільської ОДА: «Це що сталося зараз на суміжній території, ще раз підкреслюю, на суміжній території з сміттєзвалищем, і горіло там, в першу чергу, суха рослинність, в тому числі і ті побутові відходи, які місцеве населення, чи хтось там інший, скинув поза межами. Отже, забруднення помірне, таке, яке при звичайних пожежах в екосистемах може бути».

Пожежу рятувальники ліквідували менш ніж за добу. Під час гасіння задіяли багато техніки. Самоскиди привозили піщану суміш для засипання місць горіння. А для довезення води використовували навіть цистерни з молокозаводу, через що пішли чутки, нібито вогонь заливали молочною сироваткою, передає ІНТБ

ВІКТОР МАСЛЕЙ, начальник УДСНС в області: «Так як було заявлено в засобах масових інформації, що це може призвести, необхідно закривати сміттєзвалище, тому що є складність в гасінні – це не відповідає дійсності».

ОРЕСТ СІНГАЛЕВИЧ, начальник управління екології та природних ресурсів Тернопільської ОДА: «Йде поступове перешаровування відходів з інертними матеріалами, згідно з проектом вкатується це все і, фактично, небезпеки виникнення спонтанної пожежі на самому сміттєзвалищі немає. Звичайно, якщо, боронь Боже, там хтось не поможе чимось, так як ми бачимо зараз на суміжній території».

Про те, що підпалити могли навсмино, припускає і заступник міського голови Тернополя Владислав Стемковський.

ВЛАДИСЛАВ СТЕМКОВСЬКИЙ, заступник міського голови Тернополя: «Декілька років вже поспіль маємо ознаки штучного запалювання полігону. Попередні роки, з неділі на понеділок, порядку п’яти пожеж виникали в один день, з неділі на понеділок, тобто, це теж була дуже цікава закономірність. Деякі пожежі виникали під час опадів. Йде сильний дощ і, одночасно, знаходять залишки пляшок із залишками горючої суміші».

Станом на сьогоднішній день, за інформацією Служби з надзвичайних ситуацій, є ще кілька осередків тління сміття. Однак ситуація під контролем. На місці постійно чергують рятувальники.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.