Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

На минулій сесії Тернопільської міської ради, яка відбулася 19 серпня,  були розподілені майже 107 мільйонів гривень, які надійшли у місцевий бюджет внаслідок перевиконання показників за перше півріччя 2016 року. Як стверджує міський голова Тернополя Сергій Надал більшість коштів підуть на соціальні потреби та ремонтні роботи.

Звідки додаткові гроші?

Сергій Надал переконаний, головна причина збільшення надходжень – активізація у Терноолі малого та середнього бізнесу. 

сергій надал, фото, сесія, тернопільський тиждень«У місті розвивається саме тернопільський бізнес, який сплачує податки, в тому числі й ті, які йдуть у місцевий бюджет. Ми йде класичним європейським шляхом, коли до 70 % надходжень у бюджет йде саме від малого та середнього бізнесу. Тернопіль поступово, але впевнено, перетворюється на місто малого та середнього бізнесу. Саме таким підприємцям ми завдячуємо перевиконанням бюджету», - зазначив міський голова.

Таким чином, у місті розвивається симбіоз місцевого бізнесу, місцевої влади та громади Тернополя. Підприємці зацікавлені у тому, щоб розвивалося місто, щоб у Тернополі було комфортно проживати, щоб була якісна освіта та медицина. Місцева влада саме на це спрямовує податки, а громада Тернополя отримує можливість жити в європейському місті з цивілізованим місцевим бізнесом.

Київ перекладає свої бюджетні зобов’язання на місцеву владу

Як стверджує Сергій Надал, найперше, кошти, отримані від перевиконання бюджету, підуть на соціальні потреби. 

«Сьогодні складається ситуація, коли Київ перекладає свої бюджетні зобов’язання на місцеву владу. Центр припинив фінансувати медицину, освіту, виділяти кошти на компенсації транспортникам за безкоштовний проїзд пільговиків тощо. Тому, в першу чергу, кошти підуть саме на фінансування соціальних сфер. Ми не маємо права допустити, щоб у Тернополі закрилися лікарні, а діти перестали ходити у школи», - обіцяє міський голова.

Мер детально розповів, куди підуть кошти:

По-перше, плануємо виділити майже 6,2 мільйони гривень на забезпечення зарплатою всіх медичних працівників. Також з міського бюджету виділяється майже 1,5 мільйони гривень на харчування, ліки, вакцини та енергоносії для закладів охорони здоров’я, щоб забезпечити їх належну роботу. Тобто тернопільська медицина продовжить ефективно працювати, незважаючи на припинення фінансування з державного бюджету.

По-друге, буде профінансовано всі потреби, включно зарплатні всіх освітян Тернополя (у тому числі працівників ПТУ). Загалом на потреби закладів освіти виділяється майже 48 мільйонів гривень, з них більше 42 мільйонів – це заробітна плата освітянам. Решта коштів підуть на ремонтні роботи у закладах освіти та підготовку до відкриття нових дитячих садочків.

По-третє, пільговикам буде збережено право на безкоштовний проїзд у громадському транспорті. На компенсацію перевізникам за пільгові категорії пасажирів з міського бюджету буде виділено майже 20 мільйонів гривень. За тернополянами буде збережено право проїзду у тролейбусах, автобусах та маршрутках. Більше того, бюджет Тернополя виділить кошти для компенсації проїзду у приміських електричках. 

По-четверте, у Тернополі буде продовжуватися капітальний ремонт. На плановий ремонт міста планується додатково виділити майже 15 мільйонів гривень. 

По-п’яте, буде продовжуватися термомедрнізація житлового фонду Тернополя. Міськрада виділяє 2 мільйона гривень на встановлення лічильників теплової енергії. Також майже 3 мільйонів гривень буде виділено на продовження реалізації програми термомодернізації житлового фонду. Загалом на житлово-комунальне господарство (ремонтні роботи, енергозбереження та термомодернізацію) буде додатково виділено майже 23 мільйони гривень. Місто має бути добре підготовлено до зими, а люди мають менше платити за комунальні тарифи. 

«Кожен тернополянин зможе перевірити, скільки коштів і на які проекти виділені з міського бюджету», - підсумував міський голова Тернополя Сергій Надал.

Віра Сотник

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.