Нове на сайті:
Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

17 жовтня, на запрошення голови Тернопільської обласної ради Олексія Кайди на Тернопільщині перебуває Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Австрія в Україні Вольф Дітріх Хайм. Під час зустрічі очільник облради висловив австрійському гостю подяку за візит та увагу до краю. Олексій Кайда наголосив на спільних сторінках історичного минулого жителів Тернопілля та австрійців. «На жаль, сьогодні надзвичайно низька співпраця між нами – на Тернопільщині працюють лише два спільних із Австрією підприємства, - зауважив Олексій Кайда. – Маю надію, що після ліпшого знайомства австрійської сторони із нашим краєм, ваш бізнес зацікавиться інвестиціями у господарство краю. Зокрема, у агропромисловий комплекс та туризм області, потенціал яких вражаючий.» Також голова обласної ради висловив надію на відкриття почесного консульства Республіки Австрія у Тернополі та організацію тісної співпраці Тернопільщини та однієї з земель Австрії.

Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Австрія в Україні Вольф Дітріх Хайм у свою чергу висловив приємність від перебування у Тернополі та пошкодував, що візит дуже короткотерміновий, а також запевнив, що незабаром знову відвідає наш край. Він розповів, що його народ також із добром згадують спільне історичне минуле. Підкреслив, що у цьому році відзначається 150-ліття створення у Галичині та Буковині демократичних інституцій – регіональних парламентів. «Ще півтора сторіччя тому представники Західної України – члени Австрійського парламенту українською мовою виступали перед своїми колегами у Відні. Вони відстоювали права та свободи своїх краян. І сьогодні ми цінуємо нашу співпрацю упродовж минулого, розвиватимемо її й надалі, - сказав  Вольф Дітріх Хайм.

Посол розповів про велику зацікавленість австрійців культурою нинішньої України, про активну діяльність україністів у Віденському університеті – істориків, мовознавців, літературознавців, про значну кількість перекладених німецькою видань нинішніх українських письменників. Також Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Австрія в Україні Вольф Дітріх Хайм представив книгу про співпрацю між українцями та австрійцями у минулому та сьогоденні «Українсько-Австрійські зустрічі», автором передмови до видання є сам посол.

 «Одним із напрямків подальшої співпраці між Тернопільщиною та Австрією мало б стати відкриття почесного консульства Республіки Австрія у Тернополі,»- сказав голова Тернопільської обласної Ради Олексій Кайда під час зустрічі із Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки Австрія в Україні Вольфом  Дітріхом Хаймом

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.