Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

У 14 районах Тернопільської області створено Бюро правової допомоги під юрисдикцією місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги у: Збаражі,   Зборові,  Ланівцях, Шумську,  Бережанах, Козові, Підволочиську, Підгайцях, Теребовлі, Бучачі, Борщові, Гусятині, Заліщиках та Монастириську.

Свою діяльність бюро розпочнуть з  1 вересня 2016 року, як відокремлені підрозділи  місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

У бюро, за участі представників громадськості, відібрані люди, які абсолютно не схожі на типовий образ державного службовця. Серед основних вимог до працівників бюро правової допомоги першочергово розглядалися: доброчесність, толерантність; спроможність до усної та письмової ефективної комунікації; аналітичне мислення, спроможність швидко орієнтуватися і шукати необхідну інформацію та стресостійкість, вітався підтверджений досвід волонтерської діяльності (участі) у діяльності громадських організаціях (ініціативних групах), які надають допомогу вразливим суспільним групам. Як, наголосив Міністр юстиції Павло Петренко: «Ми маємо перейти до системи "центрів справедливості", які візьмуть на себе функції комунікації з громадянами в конкретних громадах, районах, маленьких містечках. Вони мають стати обличчям системи юстиції на місцях. Це буде функціональне завершення реформи Мін’юсту, який стане справжнім міністерством справедливості, де люди отримуватимуть допомогу і шанс на захист від старої системи, яка ще залишилася у багатьох держорганах».

На думку директора Координаційного центру з надання правової допомоги Андрія Вишневського, що «Бюро правової допомоги повинні стати для людей осередками нових можливостей реалізувати свої законні права. Вони задумані як свого роду соціальні хаби, покликані підвищити правову спроможність територіальних громад і кожного їх члена. Це - ключ і до запобігання корупції на побутовому рівні, і до подолання бар'єрів для участі домогосподарств і підприємців в економічному житті, і до ефективної реалізації виборчого права і права на самоврядування. Це пункти доступу до права і правосуддя».

Посилення правової спроможності надає багато переваг. Завдяки підвищенню правової обізнаності люди зможуть самостійно використовувати право для пошуку конкретних шляхів розв’язання своїх щоденних правових проблем.

Утворення бюро не потребували додаткових видатків державного бюджету, їх ресурсне забезпечення здійснилося за рахунок майна і коштів районних та міських управлінь юстиції.

Соціально незахищені громадяни тут же матимуть доступ і до безоплатної вторинної правової допомоги - складання процесуальних документів та представництва в суді. 

З основними завданнями Бюро правової допомоги можна ознайомитись за посиланням:

http://legalaid.gov.ua/images/docs/CCLAP_Orders/CCLAP_Order_26_2016.pdf

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.