Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Тернопільським підприємцям, які належним чином виконували свої зобов’язання перед тернопільскою громадою, по закінченю договору оренди земельних ділянок, будуть автоматично поновлюватися договори оренди на наступні п’ять років. Таке рішення ініціював міський голова Тернополя Сергій Надал. Раніше щодо кожного підприємця приймалося окреме рішення, що породжувало широкі можливості для корупції.

Добросовісним підприємцям оренда має продовжуватися автоматично

Революційну пропозицію, яка знищить можливості для корупції, міський голова Сергій Надал озвучив під час зустрічі з нагоди Дня підприємця України. Згідно проекту рішення з метою спрощення процедури поновлення договорів оренди землі пропонується “Поновити договори оренди землі, термін яких закінчується в період 1.10.2016 року по 1.04.2017 року, терміном на 5 років з моменту їх закінчення”. Таким чином, майже сотня підприємців продовжать договори без зайвих проблем. Раніше на затвердження кожного дозволу вимагалося окреме рішення міськради.

“Я пропоную одним рішенням міської ради продовжувати на п’ять років договори тим підприємцям, які не порушували умов оренди. До яких не мають претензій контролюючі органи, сусіди по цих земельних ділянках та земельна комісія в міській раді. Таким чином, усувається зайва бюрократія. Підприємець буде спокійно працювати, знаючи, що місто є його партнером. Не буде витрачати зайвих зусиль кожні п’ять років, щоб гарантувати собі спокійні умови для роботи. Такий механізм вигідний всім: громаді Тернополя та підприємцям. Мерія буде партнером для підприємців. Сподіваюся проект рішення підтримають і депутати міської ради. Це реальний крок для подолання корупції”, – зазначив Сергій Надал.

STOP земельній корупції

Присутні на зустрічі підприємці схвально поставилися до нової ініціативи міського голови. Адже не секрет, що головним інструментом “вибивання грошей” з бізнесу є якраз зловживання службовим становищем, коли різного роду “посередники” пропонують за винагороду “протягнути рішення” про продовження оренди земельної ділянки через сесію. В більшості такими «посередниками» можуть виступати самі ж депутати. Вартість такого рішення залежить від апетитів посередників.

Сергій Надал також наголосив, що бере під особистий контроль реалізацію новації та закликав спільними зусиллями усунути корупційні схеми “рішал”.

«Рішал» будуть саджати

“Я прошу кожного підприємця звертатися до правоохоронних органів, якщо у нього вимагатимуть якісь кошти за “вирішення питання продовження оренди земельної ділянки”. Після ухвалення нового рішення такої проблеми у чесного бізнесу не буде. Сподіваюсь, що депутати усвідомлять свою відповідальність перед громадою і підтримають це рішення. Особливі надії я покладаю на голову земельної комісії в міській раді Андрія Шкулу. Місто буде сприяти у роботі тим, хто наповнює міський бюджет”, – сказав Сергій Надал.

Проект рішення щодо нового порядку продовження договорів на оренду земельних підприємцями після обговорення у земельній комісії буде винесено на розгляд наступної сесії.ділянок 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.