Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Днями Україна побачила проект нового бюджету, який може зупинити розвиток міст, позбавити людей медицини і освіти попри усі зусилля мерії Тернополя із збільшення надходжень бюджету.

Відповідальність без ресурсів

 бюджет, тернопіль, 2017, фото, тернопільський тижденьУ проекті бюджету 2017 року планується, що медичні та освітні заклади будуть самостійно фінансувати витрати на опалення житлово-комунальних послуг. Про це йдеться у прес-релізі Міністерства фінансів оприлюдненому напередодні. 

 Міський голова Тернополя, голова бюджетного комітету Асоціації міст України Сергій Надал вважає подібні новації шкідливими та навіть руйнівними для місцевих громад. Про це він розповів у коментарі газеті. 

“Фактично фінансування шкіл і лікарень перекладають на місцеві бюджети. Подібним чином діяли минулого року, коли на місцеві бюджети повісили фінансування профтехучилищ. Для багатьох місцевих бюджетів — це була непосильна ноша. Кошти звичайно знаходили, але їх потрібно забирати з інших статей надзвичайно важливих для міста. Цього року ми вже змушені були виділити додатково більше 8 млн грн на фінансування зарплат вчителям, але ці кошти із постійним зростанням тарифів все важче знаходити”, - зазначив Сергій Надал.

Міський голова Тернополя зауважив, що в Україні сформувала погана звичка, кожен бюджет починати з перекладання відповідальності на місцеве самоврядування.

 “Кожного разу, як у державі виникають проблеми, гроші буквально видирають з місцевих бюджетів. Робиться вигляд, що можна передати повноваження і вони будуть виконуватися без фінансування. Люди будуть працювати без зарплат, а підприємства постачатимуть тепло і світло без оплати. Можливо це працює на папері, але не в реальному житті”, - зауважує міський голова. 

При цьому фінансова система справді залишається надзвичайно централізована. Тобто більшість податкових зборів йде в центр. 

 “Щоб запроваджувати такі зміни, які працюють в Німеччині, Канаді, чи Польщі треба зробити так, щоб 70 % усіх коштів залишалися на місцях. У нас пропорція протилежна. Грошима керують з центру, а відповідальність перекладають на місця. Для політиків, як бачимо, це норма”, - зазначив Сергій Надал.

Загрози бюджетної “централізації”

 Головною загрозою “централізації”, яку бачить очільник Тернополя, є погіршення якості освіти, медицини та брак коштів на розвиток міста.бюджет, тернопіль, 2017, фото, тернопільський тиждень “Освіта і медичний захист — це ті базові права, які гарантовані Конституцією України. Відповідно вони повинні фінансуватися з центрального бюджету щонайменше до того, часу, поки в країні не відбудеться повноцінної бюджетної децентралізації. Тобто, коли, більшість податкових зборів будуть у зоні відповідальності місцевого самоврядування та залишатимуться на місцях, а бюджети формуватимуть “знизу”, а не “згори”, як зараз. У теперішніх умовах такі новації погіршать і без того складну ситуацію з фінансування освітніх та лікарняних закладів. Поки що нам дають лише відповідальність, без фінансування”, - переконаний Сергій Надал

Місцевим громадам дають відповідальність без фінансування

Першими жертвами нового бюджету може стати програма капітальних ремонтів і покращення системи ЖКГ.

 “Міськвиконком зобов’язаний забезпечити належний рівень зарплат для бюджетників. Ми будемо шукати гроші. Але нам їх потрібно десь брати. Відповідно може скоротитися фінансування програм капітального ремонту та розвитку міста, зокрема термомодернізації. Це погано, бо кожна вкладена у ремонти і модернізацію ЖКГ гривня, окупиться втричі”, - сказав Сергій Надал. 

Варто зазначити, що Тернопіль справді належить до лідерів в Україні за темпами проведення робіт з модернізації житлово-комунального господарства. На це вказували, зокрема, і фахівці міжнародних фінансових структур таких, як Світовий банк і представники українського уряду.

Коментарі  

 
+1 #1 Дмитрик 20.09.2016 14:14
Вихід є:
1)страхова медицина (досить пхати гроші лікарям в кошені);
2)зніміть додаткові заняття в школі а то тримаєте дітей в школі чуть не до вечора і за цеи берете державні гроші,( якщо батьки захочуть віддати свою дитину на дадаткові заняття то нехай за це платтять і тоді з учителя запитають чого навчив дитина)
3) разом із цим фото поставте фото селянина і зрозумієте чому грошей в бюджеті не вистачає.(ви забезпечені із державної казни усім, а селяни на сьогодні за власні кошти бурять свердловину проводять сільський водопровід, газопровід, самотужки латають дороги. хоча на це може і кошти в бюджеті закладено (на розвиток),- і куди вони йдуть? На фото все наяву.
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.