Нове на сайті:
Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях Нові багатоканальні швидкі зарядки «Bandera Power» для наших Захисників з Тернополя - Сергій Надал

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Над однією з найтиражніших друкованих газет Тернопілля «Свобода» нависла хмара скандалів.

Про це далі.

Але суть проблеми в тому, що бренд газети хочуть прибрати до рук скандально відомі місцеві олігархи. Один з них, за інформацією ТТ, Іван Чайківський, зіц-керівник компанії «Агропродсервіс».

Цей багатій спить і бачить себе нардепом в Українському Парламенті.

Щоправда, мільйони гривень, які він «випльовував» на попередні кампанії результату не дали.

Чайківський залишився фермером з амбіціями.

Але він не здався.  І почалися нові ігри. Чайківський виклав сотні тисяч гривень за створення нового іміджу і кількох сайтів. До того ж він, за нашою інформацією, «мутить воду», щоб прибрати у власність газету «Свобода».

Як доказ, от які матеріали поширюються на фінансованих Чайківським інтернет-ресурсах…

"Тернопільська обласна рада вирішила змінити керівника редакції газети “Свобода”. Замість в.о.  Михайла Лисевича (якого підтримує колектив і якому нещодавно Президентом було присвоєно почесне звання “Заслужений журналіст України”) хочуть призначити редактором людину, що ніколи не мала відношення до журналістики. За поданням політичної партії, про яку вже всі забули, КУН, головним редактором депутатам пропонують затвердити чергового історика з оточення голови ОДА Степана Барни Віктора Уніята.

Таке рішення хочуть прийняти з голосу, незважаючи на те, що воно не розглянуто всіма комісіями та не оприлюднено в установлені регламентом терміни на офіційному сайті обласної ради.

А комісій має засідати аж три. Для проведення однієї з них – терміново одужав її голова свободівець М.Тимошик, який кворумом 2 з 3-х протягнув вигідне владі рішення. Про рішення інших комісій нічого не відомо, хоча сесія вже завтра.

Для чого реанімували КУН? Чому так спішать, що аж вносять питання з голосу? Чому почалися редакторські перипетії, коли 31 травня обласна рада своїм рішенням вирішила вийти зі складу засновників газети “Свобода”?

Виявляється, ціна питання – декілька мільйонів доларів.

Саме стільки за сьогоднішніми цінами може коштувати трьохповерховий будинок з доволі великою територією в самісінькому центрі міста. Редакція газети цілком придатна, щоб виступити інструментом для приватизації приміщення по вулиці Багата, 1 в обласному центрі. Раніше там розташовувалось керівництво облспирту. Після того, як Прем’єр-міністр Володимир Гройсман похоронив ідею голови Тернопільської облдержадміністрації С.Барни щодо відродження спиртової галузі, виставивши її на продаж, приміщення стало повністю вільним та… непотрібним. 

Проте, затребуваним окремими ділками від влади.

Якщо редакція газети отримає лояльного до влади редактора, а потім – ще і приміщення, то приватизувати його під час роздержавлення – справа техніки. Закон дозволяє редакції отримати все орендоване нею комунальне майно на момент початку роздержавлення. Потім редакція руками слухняного редактора пише листа про відмову в приміщенні, яке новий власник газети (читай: будинку) використовуватиме на власний розсуд. Схема – цілком законна. Більше того. Саме в це приміщення редакція газети “Свобода” мала би переселитися, бо отримала відповідну пропозицію від влади, однак на початку 2016 року, коли документи на користування редакцією цим приміщенням вже були в нотаріаті, в облдержадміністрації чомусь передумали.

Чи погодяться депутати бути кнопкодавами в чиїйсь багатоходовій та багатомільйонній грі? Чи вистоїть депутатський корпус перед черговим тиском з боку виконавчої влади? Чи зрозуміють депутати, що втручання в роботу редакції в період роздержавлення це порушення? Вже завтра кожен зможе показати себе…"

 

 

Коментарі  

 
+1 #1 Людина 22.09.2016 12:58
Вже більшість ресурсів фінансує Чайівський, всі газетки друкують гарні новинки про нього у вишиванці, та брудні про його "ворогів", отак і живемо.. а в селян ніхто не питає, яке свавілля він коїть!!! Оліграху дуже кортить влади, щоб усе було його, кишенькове, щоб ніхто й рота нет відкривав про його брудні справи
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.