Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

ТТ писав, що Скандально відомий фермер з Тернопільщини захотів «Свободу»

Так і сталося. І тепер вже не таємниця, що «свинячий барон» фінансує колись популярну газету.

У Тернополі – газетний скандал. Колективу обласного видання «Свобода» стало відомо про ймовірне призначення на посаду головного редактора нової людини. Це викликало хвилю обурення. Зібрали навіть прес-конференцію.

МИХАЙЛО ЛИСЕВИЧ, в.о. головного редактора газети «Свобода»:

«Переді мною є лист, який спричинив оцю всю бурю. Підписаний Юрієм Черепанським, головою Тернопільської міської організації Конгресу українських націоналістів. «На головного редактора газети пропонуємо розглянути кандидатуру Уніята Віктора Богдановича, який є досвідченим фахівцем в галузі мас-медіа та добре розуміється на суспільних процесах, що мають місце в нашій області». Далі йде перелік його досягнень на шляху розвитку історії Тернопільщини».     

Таке подання голова облради проігнорувати не мав праваТим більше, як пояснює Віктор Овчарук, ця посада вже не один рік є вакантною. Нинішній керівник газети є тільки виконувачем обов’язків.

ВІКТОР ОВЧАРУК, голова Тернопільської обласної ради:

«Голова є уповноважений депутатським корпусом виконувати певні закони про місцеве самоврядування. І, згідно регламенту, всі документи, які заходять на обласну раду, звернення чи подання, вони всі скеровуються на постійні комісії обласної ради, які  уповноважені розбиратися в тому чи іншому питанні. І, якщо заходить правова колізія, то це має дати закон відповідь. Якщо не можуть вирішити це питання, значить, поступати будуть по закону». 

Сьогодні газета «Свобода» перебуває на першому етапі роздержавлення комунальних засобів масової інформації. Добро на це свого часу дали і обласна рада, і обласна адміністрація, які є співзасновниками видання. За процедурою, орган місцевого  самоврядування і орган держвлади повинні вийти зі складу співзасновників. Водночас, керівник газети мав би довести процес роздержавлення до логічного закінчення. Натомість в обласній раді переконані, на сьогоднішній день газета «Свобода» залишається комунальною установою облради. Тим більше, що гроші на її утримання досі виділяються. Зокрема, на 2016-й рік передбачили 300 тисяч гривень.

Виконувач обов’язків редактора Михайло Лисевич запевняє, що і без бюджетних грошей газета впорається.

МИХАЙЛО ЛИСЕВИЧ, в.о. головного редактора газети «Свобода»:

«Є одне питання про аграрних олігархів, що ми продалися. Ви помітили, що ми одного аграрного олігарха друкуємо, ми друкуємо іншого аграрного олігарха, третього, четвертого. Ми дуже активно з ними працюємо. Ми працюємо з бізнесменами, які займаються, наприклад, постачанням котлів твердопаливних. Це все йде на основі взаємної згоди і довіри. Люди нам пропонують статті і, відповідно, допомагають нам фінансово. Що тут приховувати? Будуть інші пропозиції – ми всі будемо розглядати».

Сьогодні, перед початком сесії облради, працівники «Свободи» з групою підтримки влаштували під стінами «білого дому» пікет. Згодом вони перемістилися з плакатами у сесійну залу. Думки депутатів стосовно включення цього питання у порядок денний та його розгляд розділилися. Зрештою, після емоційного обговорення, обранці більшістю голосів таки увільнили Михайла Лисевича від виконання обов’язків на посаді редактора газети «Свобода». Натомість новим керівником призначили Віктора Уніята.

ВІКТОР УНІЯТ, головний редактор газети «Свобода»:

«Якщо не зійдеться, не спрацюємося, звичайно, я згідний скласти свої повноваження, всього-навсього. Я хочу трішки редакцію підсилити, щоб було, все ж таки, видання більш аналітичнішим. Щоб були нові рубрики. Буду це намагатися робити. Оскільки було подання на мене, я прийняв рішення таке».

«За – 40, рішення прийнято».

Як вдалось дізнатись ІНТБ із власних джерел, до приватизації «Свободи» долучився відомий аграрій Іван Чайківський. Виконувач обов’язків редактора вже навіть отримав від нього перший транш фінансування. Мова йде про суму у більш ніж один мільйон гривень. Відтак стає зрозумілим, що зміна керівника газети плутає плани багатьом.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.