Нове на сайті:
Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

На Тернопільщині готуються раціоналізувати галузь професійно-технічної освіти. Які шляхи будуть для цього найбільш оптимальними визначали на нараді в обласній державній адміністрації.
Ключовим питанням є те, що з 2016 року утримання закладів цього профілю повністю лягає на місцеві бюджети. Даний крок здійснено в рамках бюджетної децентралізації, яка відбувається в Україні.

Тернопільщина більшу частину року справилася з цим завданням - з січня по серпень вдалося забезпечити повноцінне функціонування закладів профтехосвіти за рахунок обласного та міського бюджетів – на це було спрямовано 47 млн. грн.. Решту частину року покриють за рахунок стабілізаційної дотації від уряду.

На сьогоднішній день в Тернопільській області працюють 22 заклади професійно-технічного профілю, в яких освіту здобувають 9 тисяч учнів. Цього року майже 4 тисячі із них отримали робітничу професію та стали фахівцями у сфері послуг. Тож постає питання – чи працюватимуть випускники за фахом? В той час, як потреба у кадрах є: наприклад, в армії.
Певні напрацювання щодо більш раціональної підготовки фахівців вже є в Тернопільському обласному управлінні освіти та науки. При цьому в адміністрації запевняють, що реформування буде проводитися із врахуванням думки громадськості.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.