Нове на сайті:
На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини Лісничому з Чортківщини бажання заробити на ялинках "вилізе боком"

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

В Україні запрацювала нова служба – приватні виконавці, в основі діяльності яких лежатиме повернення банківських боргів. Ці люди отримали повноваження не лише "мотивувати" українців добровільно повертати позичені раніше кошти, але й зможуть забирати у громадян майно, якщо повертати борг буде нічим.

Про подробиці того, яким чином діяти, якщо до вас нагрянули з візитом приватні виконавці розповів голова "Громадської організації розумних рішень" Сергій Розумний в інтерв’ю для ТРК "Ера".

"Законом передбачено, що у випадку незгоди із діями приватного і державного виконавців, громадяни мають право оскаржити їх дії виключно в судовому порядку. Той механізм, який дозволяв подати відповідне звернення на керівника структурного підрозділу Державної виконавчої служби району чи області, на сьогодні більше не діє. Якщо громадянин не згідний із певними процесуальними моментами, або ж заявляє про певні етичні перевищення повноважень приватного виконавця − необхідно звертатись до дисциплінарної комісії, яка займатиметься розглядом таких скарг, однак сама комісія існує виключно для впливу на приватних виконавців з боку Міністерства юстиції України", - повідомив Розумний.

В той же час, заступник Міністра юстиції з питань виконавчої служби Сергій Шкляр переконаний, що приватні виконавці нестимуть персональну відповідальність за свої дії.

"Вони не зможуть об’єднуватись у фірми або компанії. Ми сподіваємось, що покращиться рівень виконання судових рішень, оскільки з’явиться конкуренція, а конкуренція завжди веде до прогресу, також буде розвантажена Державна виконавча служба", - йдеться у сюжеті ТРК "Ера".

На думку Сергія Розумного, рівень виконання судових рішень дійсно покращиться, однак за рахунок саме банківських боржників, заборгованість яких стане основним показником рівня доходу приватного виконався. Позитивних змін у площині повернення боргів на користь держави очікувати не варто.

"На сьогоднішній день у виконавчій службі у 70% випадків стягнень стягувачем виступає саме банк. У сумі це -  350 млрд. грн. Більшість таких стягнень стосуються заставленого у банках майна. Приватні виконавці зможуть безперешкодно забирати заставлене майно навіть у тих випадках, якщо воно єдине, адже жодних винятків, за якими б допускалися якісь обмеження через борги на сьогодні не має. На практиці це виглядає таким чином: заставлену квартиру, або ж її частину, реалізують на торгах, у більшості випадків це відбуватиметься навіть без відома боржника, оскільки більшість громадяни поштою документи не отримають, а, відповідно, не будуть ознайомленні із тими процесуальними постановами, які відправлятиме приватний виконавець. У підсумку, до боржника прийде новий власник із свідоцтвом про право власності на майно, тому законних підстав залишатися далі в помешканні у боржника вже не буде", - пояснив Сергій Розумний.

Також голова "Громадської організації розумних рішень" зауважив, що подати стягнення на єдине житло боржника або його частку буде можливо, якщо сума боргу перевищуватиме 29 тис. гривень.

Нагадаємо, раніше "Громадська ініціатива розумних рішень" повідомляла про подорожчання тарифів на звернення до суду.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.