Нове на сайті:
У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях Нові багатоканальні швидкі зарядки «Bandera Power» для наших Захисників з Тернополя - Сергій Надал На Тернопільщині СБУ ліквідувала чергову схему втечі за кордон, яку організував військовослужбовець місцевої бригади

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

26 жовтня відбулася чергова освітянська колегія ТОДА. Слів нема – одні емоції.

Малочисельна публіка більше двох годин мала змогу спостерігати за перебігом «совкового» дійства.

Почнемо з того, що непорозумінь у порядку ведення колегії було доволі багато – порушення регламенту, відсутність голів сільрад та ОТГ тощо. Не було також губернатора, його заступників і керівника обласної ради, окрім заступника Крупи.

Прикро, що очільники обласної освіти продемонстрували відсутність такту та совдеповські методи спілкування. Якщо вони хотіли це назвати інтерактивною дискусією, то зі сторони це виглядало так: вчителька 80-х відчитує учнів за погану поведінку. Що тут скажеш – менторські методи і наголос разів з десяток, що перед аудиторією державні чиновники. Так ніби присутні цього не знають, а вважають, що прийшли в магазин у якомусь задрипаному селі.

Вразило і те, що у доповідях не звучали позитивні ноти – отже, в області нема чим похвалитися?

Та і місто Тернопіль не прозвучало взагалі- ні про те, що 100% фінансуються всі навчальні заклади, в тому числі і ПТНЗ, ні про мільйони гривень виділені на ремонтні роботи, ні про відкриття нових садочків та груп для дошкільнят.

Перелічені проблеми та недоліки здається стосувалися всіх без виключення,  адже конкретики не було. Та й озвучені вони були якось так – ніби є, ніби нема.

Говорити можна було б до бескінечості…..

А чи варто – і так не почує обласна влада. Прикро, що ці люди представляють область на державному рівні.

Перебивати, робити невлучні зауваження, відчитувати дорослих освічених людей, які працюють на місцях  - вкрай непрофесійно….

Формат обласних колегій необхідно змінювати. Як  це вже зробили в освіті Тернополя та районах нової формації. А педагогу за освітою, історику, чинному голові ТОДА Степану Барні, це взяти до уваги вкрай необхідно та відвідувати такі «професійно підготовлені» заходи. Або ж перейняти досвід у підготовці схожих освітянських зібрань у більш професійних та толерантних чиновників …

Джерело: tenews

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.