Нове на сайті:
Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

 

Ще 19 новеньких автобусів українського виробництва днями відправилися у 10 районів Тернопільщини. П’ять із них отримали й територіальні громади: Підволочиська, Скала-Подільська, Теребовлянська, Скалатська, Шумська.
Завдяки цим новим «шкільним автобусам» комфортно, безпечно та більш швидко до закладів освіти зможуть добиратися майже тисяча учнів та понад сотня вчителів. Аби забезпечувати довіз, районам потрібно було орендувати транспорт – в рік це близько 100 тис грн, каже голова Заліщицької райдержадміністрації Борис Шипітка - тепер проблема усунута.
Загалом цього року Тернопільщині вдалося збільшити кількість «шкільних автобусів» майже на 40%. Це стало можливим завдяки об’єднаним зусиллям: Держава фінансує 70% вартості, 30% - докладають на місцях.

 

Для Тернопільщини, сума втрачена на ці потреби склала – майже 16 млн грн. Участь у співфінансуванні є дуже важливою, вважає Голова Тернопільської ОДА Степан Барна – адже це є свідченням того, що в районі чи громаді відповідальність за вирішення місцевих проблем починають брати на себе.
«Ми поставили собі за мету забезпечити загальноосвітні навчальні заклади шкільними автобусами. Адже у рамках стратегії децентралізації важливим є не лише створення належних умов навчання, а й, безперечно, організація комфортного та швидкого підвезення учнів до шкіл», — підкреслив голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна.
До слова, як відзначає очільник області, створенні у Тернопільській області 9 опорних шкіл отримали щонайменше по 3 мільйони гривень на матеріально-технічне переоснащення. Починаючи від придбання «шкільних автобусів» і закінчуючи створенням нових кабінетів фізики та хімії.
Як повідомляють в Тернопільській обласній адміністрації, до кінця нинішнього року очікують ще 17 «шкільних автобусів». Аби 100% забезпечити  потребу Тернопільщини у довезені дітей до місця навчання, а також надати можливість користуватися транспортом для участі в екскурсіях, спортивних змаганнях тощо – потрібно ще близько 15 транспортних засобів. Це плани на перспективу. В середньому один «шкільний автобус» вартує 1,5 млн грн.
Нагадаємо, що на Тернопільщину цього року також повертаються 9 «шкільних автобусів», які у 2014 році були передані на фронт. Замість тих, які свого часу школи пожертвувати на потреби оборони – Держава повертає нові повністю безкоштовно.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.