Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Органами прокуратури області виявлено порушення під час перевірок дотримання вимог Законів України «Про охорону дитинства», «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування».

В області систематично зростає чисельність дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Водночас, службами у справах дітей не вживаються достатні заходи щодо захисту майнових та житлових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, забезпечення їх соціальної адаптації, охоплення сімейними формами виховання. 
Зокрема, прокурором міста Тернополя з’ясовано, що у службі у справах неповнолітніх та дітей Тернопільської міської ради на місцевому обліку перебуває 6-річна дитина, позбавлена батьківського піклування, яка підлягає усиновленню. Водночас, анкету дівчинки разом з необхідними документами до служби у справах дітей облдержадміністрації для постановки на регіональний облік дітей, які підлягають усиновленню, не передано. Як наслідок, дитина позбавлена права на усиновлення. 
Також мають місце факти недотримання майнових та житлових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. 
Лише в ході цієї перевірки прокурорами виявлено понад 30 дітей, опікуни (піклувальники) яких у поточному році не подали звіти про свою діяльність щодо захисту прав та інтересів підопічних, у тому числі щодо збереження їх майна та житла. Окрім того, у багатьох випадках відсутні документи, що підтверджують наявність майна та житла у неповнолітніх. 
Таким чином, служби у справах дітей Борщівської, Бучацької, Козівської, Монастириської, Теребовлянської, Тернопільської та Чортківської районних державних адміністрацій, не забезпечили контролю за дотриманням майнових та житлових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та не вживають для їх поновлення дієвих заходів.  Зокрема, з’ясовано, що посадовими особами служби у справах дітей Монастириської райдержадміністрації не долучаються відомості про майно до особових справ дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. 

Прокурором Тернопільського району порушено кримінальну справу стосовно жительки району за фактами злісного невиконання нею батьківських обов’язків та вбивства з необережності малолітнього сина. 
У ході слідства встановлено, що малолітні діти мають право на успадкування за законом від померлого батька частини житлового будинку, земельного та майнового паю, право на отримання коштів за оренду майна. Із урахуванням зазначеного, у лютому поточного року прокурором району внесено подання начальнику служби у справах дітей райдержадміністрації з вимогою негайно усунути порушення прав дітей. 
Проте, всупереч чинному законодавству, працівники служби у справах дітей впродовж шести місяців не склали опис та не облікували у журналі майно вказаних дітей; в особових справах відсутнє рішення про встановлення опіки над їх майном; не складено акт про його передачу під опіку; не здійснюється контроль за використанням майна. Більше того, на даний час в житловому будинку, який належить дітям, їх бабця, не отримавши згоди органу опіки та піклування, дозволила проживати у помешканні раніше судимій сторонній жінці. 
Поряд з цим, службами у справах дітей не вживаються заходи щодо забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які потребують поліпшення житлових умов. Також поза увагою усіх служб у справах дітей області залишено вимоги ст. 17 Закону України «Про охорону дитинства» щодо накладення судом заборони на відчуження майна та житла дітей з одночасним повідомленням нотаріальної контори за місцем його знаходження, у разі позбавлення батьків батьківських прав або відібрання дитини без позбавлення батьківських прав. Зокрема, у жодному випадку розгляду судом відповідних позовних заяв, представниками служб з метою захисту прав дітей не ініціювалося прийняття відповідних рішень. 
Окрім цього, прокурорські перевірки засвідчили, що служби у справах дітей у Збаразькому, Гусятинському, Монастириському, Козівському, Підволочиському, Тернопільському та Шумському районах не забезпечили контроль за умовами утримання, виховання та навчання дітей, які перебувають на вихованні в сім'ях опікунів, піклувальників, прийомних сім'ях, дитячих будинках сімейного типу, шляхом відвідування родини. 
Всього за результатами перевірок дотримання законодавства, спрямованого на захист дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, органами прокуратури області порушено 3 кримінальні справи, внесено 35 документів реагування, до дисциплінарної відповідальності притягнуто 20 посадових осіб, повідомила Ірина Вигонна, помічник прокурора області

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.