Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Тернополянам також пропонують хоспісні палати небезкоштовно.

 Слова, винесені взаголовок, не наша вигадка. Саме так зазначено на сайті Тернопільської міськради. Тобто написано, що завдяки томографу тепер ... А в принципі, ось ця інформація:

«Комп’ютерний томограф, яким здійснюватимуть діагностування будь-яких хвороб, встановили у Тернопільській лікарні швидкої допомоги. Завдяки сприянню міської влади вдалося знайти інвестора, провести ремонт у кабінеті з томографом. 
За словами керівника кабінету томографії Володимира Бесіва, у лікарню швидкої допомоги люди з травмами з’їжджаються з усього міста. Тому питання діагностики за допомогою томографа є надзвичайно актуальним саме для лікарні швидкої допомоги. 
"Томограф нам вкрай необхідний, щоб можна було вчасно надати першу допомогу. Адже іноді діагностика має бути зроблена за лічені хвилини.  Апарат дозволяє обстежувати все. Єдиний протипоказ – вагітність. В майбутньому будемо проводити і кардіообстеження, обстеження коронарних судин серця. Для цього потрібна ще додаткова апаратура", - додав Володимир Бесів.
У день відкриття, 20 жовтня, фахівці за допомогою комп’ютерного томографа  встигли  обстежити чотири людини. Загалом у кабінеті працюватиме двоє лікарів та медичний персонал. Спеціалісти працювали з подібними приладами  в інших лікувальних закладах Тернополя, а також пройшли стажування в Україні та за кордоном. Вартує томограф майже два з половиною мільйони гривень. Встановити його вдалося завдяки інвестору, з яким прописані умови співпраці у відповідному договорі. 
«Ціни послуг, наданих  за допомогою томографа, в лікарні швидкої допомоги будуть одними з найнижчих в Україні. Згідно договору, укладеного з інвестором, також передбачено соціальний пакет для незахищених верств населення. Згідно соцпакету будуть безкоштовні обстеження, а також обстеження зі знижками на 50% і 25%. В умовах договору записано, що це інваліди першої та другої групи. Учасники бойових дій, ветерани УПА, в залежності від соціального статусу людини, яка обстежується. Однак в договорі передбачений індивідуальний підхід до кожного хворого. Якщо людина не має групи, але є соціально незахищеною, то інвестори готові йти на зниження ціни в залежності від потреби. Однак ви повинні розуміти, що обладнання є дороговартісне і це не може бути масово», - зазначив  головний лікар Тернопільської міської комунальної лікарні швидкої допомоги Ярослав Чайківський.
Отже, тепер людям не потрібно їхати на обстеження у Львів, Рівне чи Івано-Франківськ, вони зможуть зробити це в Тернополі. Те, що  томограф функціонує в лікарні швидкої допомоги, логічно, вважає міський голова. Адже тут найбільше скупчення хворих, які потребують невідкладної допомоги і діагностування. Крім того, в тубдиспансер більшість пацієнтів їхати не хотіли, оскільки це є заклад, де перебувають туберкульозні хворі. 
«Сьогодні ми зробили ще один крок на шляху реформування системи охорони здоров’я, оскільки вона у Тернополі до цих пір потребувала кардинальних змін. Про цей апарат ми говорили з початку року. Сьогодні його вдалося встановити. Приємно, що цей апарат є найкращим в області. В тубдиспансері раніше функціонував апарат зовсім іншої якості. Тож тепер тернополяни мають можливість обстежитись в Тернополі. Крім того, в лікарню швидкої допомоги люди потрапляють не очікувано, тому такий прилад є доречним для такого закладу. Ми плануємо обладнати сучасною технікою лікарню на  мікрорайоні «Сонячний», другу лікарню, є плани щодо третьої лікарні – плануємо до кінця року відкрити відділення з ангіографом, яке займатиметься лікуванням серцевих хвороб. Зараз ведеться робота по встановленню літотріптора – апарата для дроблення каміння в нирках», - зазначив міський голова Сергій Надал.

Також у Тернопільській міській комунальній лікарні швидкої допомоги на базі відділення невідкладних терапевтичних станів відкрили дві хоспісних палати, в кожній з яких діють по три багатофункціональних ліжка. 
Наразі тут перебуває три пацієнти. Безкоштовно людину утримують у хоспісі двадцять один день. Далі, за бажанням родичів, за певну плату, перебування у хоспісі можуть продовжити. Знеболювання проводиться погодинно, щоб хворий не відчував, що таке біль. У лікарні є багато дівчат-волонтерів, які з 9.00 до 15.00 допомагають доглядати за хворими. Це і догляд за шкірою, і масаж, і різного роду процедури. У відділення є потреба у допомозі духівника і соціальних працівників. 
«Ми знаємо, які труднощі мають сім’ї в догляді за хоспісними хворими, знеболенні. Це тягне як матеріальні видатки, так і вимагає фізичних зусиль. Адже люди звільняються з роботи, беруть відпустки, щоб доглядати за хворим. Зараз вони зможуть отримувати таку допомогу на наших ліжках. Хоспіс іноді асоціюють з геріатричними закладами, насправді це зовсім іншого спрямування заклад. Хоспіс – це будинок, де люди почувають себе, як вдома. Вони можуть користуватися побутовими речами, до них приходять родичі, друзі. Все робиться для того, щоб хворий міг спокійно доживати свої останні дні без болю і страждань», - зазначив головний лікар Тернопільської міської комунальної лікарні швидкої допомоги Ярослав Чайківський.

Коментарі  

 
+2 #4 Ігор 26.10.2011 08:40
дякую за надану таку можливість, бо зіткнувся з тим, що треба таке "чудо" шукати в Рівному. а це понад 300 км в два боки
Цитувати
 
 
+2 #3 Роман 25.10.2011 22:19
Добре, що є! І за те дякуємо владі, що посиприяла!
Краще за гроші мати можливість, ніж немати взагалі!
Цитувати
 
 
+4 #2 Світлана 24.10.2011 08:50
є люди, які готові були платити, але не могли отримати послугу в Тернополі. тепер все ок!
Цитувати
 
 
+3 #1 Ольга 21.10.2011 14:40
медицина в нас безплатна тільки на папері. і не залежно, чи то Тернопіль, чи Донецьк
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.