Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Не зважаючи на те, що населення Тернопільщини  — це 98% етнічні українці, відчувається підтримка й з боку громад інших національностей. Більше того, на території області на зафіксовано будь-яких мовно-етнічних конфліктів. Про це йшлося під час засідання Ради національно-культурних товариств та національних меншин при Тернопільській обласній державній адміністрації.

«Тернопільщина — готова й відкрита до подальшої співпраці, а її жителі завжди демонструють найвизначнішу рису українців — гостинність, — наголосив під час даного заходу заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Юрій Юрик. — Етно-політична ситуація в області залежить від кожного з нас. Тож, шановні керівники товариств національних меншин, прийміть щиру подяку за вашу виважену позицію».
До склади Ради національно-культурних товариств національних меншин входять представники обласної державної адміністрації, обласної та міської ради та голови товариств національних меншин. Її діяльність спрямована на вирішення питань, пов’язаних із задоволенням національно-культурних потреб та гармонізації міжнаціональних відносин.
«Приємно констатувати той факт, що в області повністю відсутня міжетнічна напруга, не зафіксовано жодних ксенофобських, расистських проявів чи конфліктів на даному підгрунті. А подібні засідання — це свого роду майданчики для  можливості обміну досвідом, визначення проблем та пошуку шляхів їхнього вирішення», — коментує начальник Управління з питань внутрішньої політики, релігій та національностей Тернопільської обласної державної адміністрації Ігор Кульчицький.
Варто зазначити, Управлінням з питань внутрішньої політики, релігій та національностей Тернопільської обласної державної адміністрації регулярно проводяться консультації з представниками національно-культурних товариств. З питань перереєстрації статутів, зокрема.
Наприкінці зустрічі Юрій Юрик запропонував під час майбутніх проведень свят замків на Тернопільщині висвітлювати діяльність і традиції тих чи інших національно-культурних товариств області. Наступне засідання Ради на якому планують визначити подальші спільні заходи, відбудеться після Різдвяних свят.

Довідково:

В Тернопільській області зареєcтровано шість громадських об’єднань національних громадських меншин: «Єврейська община» (1998 р.); болгарський культурно-просвітницький клуб «Трендафіл» (2005 р.); громадська організація «Тернопільська Вірменська громада» (2015 р.); товариство німців «Відергебурт» (1997 р.); регіональна організація конгресу азербайжанців України (2001 р.); польське культурно-освітнє товариство (1995 р.).
Крім загальнообласних організацій у районах області зареєстровані та діють організації: Товариство відродження польської культури ім. Ю. Словацького (м. Кременець); Польсько-українське товариство (м. Чортків); Товариство польської культури (м. Скалат). 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.