Нове на сайті:
Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

У Тернополі представники міського осередку та молодіжного крила партії “Блок Петра Порошенка. “Солідарність” вшанували пам’ять командира «Лисоні», полковника УПА Омеляна Польового. Вони поклали квіти до пам’ятної дошкивідомого діяча. Захід приурочений 104-й річниці з Дня народження провідного діяча ОУН-УПА.

“Ми вшанували пам'ять видатного земляка. Як відомо, обласна рада прийняла рішення про те, що 2017-й є Роком УПА. Ми також ініціювали аналогічне рішення, яке виносимо на розгляд міськради, щодо оголошення 2017-го в Тернополі  Роком УПА та проведення з цієї нагоди ряд заходів. Окрім цього, з нагоди 75-річчя від часу заснування УПА наша фракція ініціює доплати до пенсії в розмірі 500 гривень ветеранам УПА, яких на сьогоднішній день у Тернополі є 53. Ми розуміємо, що їм ці кошти необхідні. Адже це старші люди, яким потрібна підтримка, лікування. Вони захищали нашу державність, наш обов’язок – шанувати їх і максимально підтримати”, – зазначив секретар Тернопільської міської ради, керівник міського осередку партії «Блок Петра Порошенка» Солідарність».

Зазначимо, що в 2010 році, у ніч з 17 на 18 серпня, вандали зруйнували меморіальні дошки Ярославі Стецько і Омеляну Польовому. До відновлення пам’ятної дошки долучилися багато громадсько-політичних діячів, які зараз є провідними представниками партії «Блок Петра Порошенка» на Тернопільщині.

Для довідки: Омелян Польовий народився 3 січня 1913 р. у с.Ярчівці Зборівського повіту сучасної Тернопільської області. Після закінчення початкової школи навчався у Тернопільській гімназії. У 1932 році вступив у члени ОУН. У різні часи Омелян Польовий очолював Зборівський повітовий провід ОУН (1939 р.), був керівником політканцелярії ОУН у Кракові (1940-41 р.р.), командиром вишкільної сотні УНС, згодом її організатором та керівником. Неодноразово потерпав від арештів та надмірної уваги з боку Радянської влади. 1947 році був засуджений до смерті, згодом покарання було замінено на 25 років тюремних таборів. Омелян Польовий вийшов на волю в 1971 році. Помер 12 червня 1999 року в Тернополі.

 омелян польовий, тернопіль, фото, тернопільський тиждень 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.