Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Головний рабин України і Києва Моше-Реувен Асман переконаний, що нагородження Президентом Орденом Свободи поета і публіциста з Тернополя Василя Квасновского (якщо ви вперше чуєте про такого мешканця нашого краю, то дуже пізнавальний матеріал про його творчість і з приводу нагородження можна прочитати ТУТ - прим.ТТ) веде до розпалювання міжнародного скандалу і "кидає на Україну чорну тінь антисемітизму і ксенофобії".

Про це він заявив у зверненні до глави держави, фотокопія якого розміщена на сторінці общинного центру Синагоги Бродського в Фейсбуці.

"Я щиро впевнений, що нагородження такоїлюдини  одним з найвищих і престижних орденів - це ганьба для України. Це міжнародний скандал, кидає на Україну чорну тінь антисемітизму і ксенофобії. Це образа багатьох гідних людей, які раніше ставали кавалерами ордена Свободи", - зазначив він.

Асман пояснив, що Квасновскій є патологічним антисемітом, книги якого просякнуті ненавистю до євреїв. "Напередодні Міжнародного дня пам'яті жертв Голокосту, 27 січня, єврейська громадськість України та інших країн світу була шокована новиною щодо того, що згідно з вашим наказом орденом Свободи нагороджено Василя Квасновський - патологічного антисеміта, книги якого просякнуті ненавистю до євреїв. У своїх книгах Квасновскій звинувачує євреїв в жахливих злочинах проти українського народу, включаючи Голодомор, репресії сталінського режиму, знищення української культури і захоплення влади в сучасній Україні. як "справжнього" документа він цитує стару фальшивку часів царизму - так звані "Протоколи сіонських мудреців", які в 1930-40 роках використовувала нацистська пропаганда для обгрунтування геноциду євреїв ", - підкреслив він.

Асман закликав президента заради збереження міжнародного і міжрелігійного миру в країні переглянути наказ, згідно з яким був нагороджений Квасновскій. "Заради збереження міжнародного і міжрелігійного миру в країні, заради збереження честі України на міжнародній арені, я звертаюся до вас з проханням переглянути наказ про нагородження Квасновского орденом Свободи", - йдеться у зверненні.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.