Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Пані Похиляк говорить неправду в телекамери і при цьому ... посміхається?

У вівторок ввечері, 25 жовтня, до мене зателефонував директор однієї з  тернопільських загальноосвітніх шкіл, який, зазвичай толерантний і витриманий, цього разу був просто роздратований і злий (він є давнім моїм товаришем і саме тому час від часу «консультує» «Тернопільский тиждень» про події та «нововведення» в освітянському житті міста, але, із зрозумілих причин, імя цієї людини називати не будемо – прим. «ТТ»). Так от, чоловік з обуренням розповім про брехню, яку розповсюджує міська влада. Ми цю інформацію подамо не як монолог.  А як публіцистичну замітку.

Всім, принаймні, працюючим в освітянській сфері Тернополя, відомо, що з приходом на посаду начальника управління освіти Ольги Похиляк, депутата міської ради, яка має впливових колег по партії «Наша України» - бізнесменів  Василя Лило і Петра Мандзія, цей підрозділ мерії став чи ненайкорумпованішим і найскандальнішим (щоправда, про це чомусь "не знають"  керівники мерії і правоохоронці) – посади купують (хоча, немає де правди діти, «теплі крісла» продавалися і за Остапчука), неугодних керівників звільняють, скандали навколо закриття тих чи інших навчальних закладів спалахують чи не щомісяця, тендерні закупівлі харчування для дітей чи інших послуг не те що непрозорі, а взагалі «попахують» і скандальні.

Але останні події переходять всі межі. Мова йде про те, що місцевих вчителів змусили на час осінніх канікул написати заяви на відпустку за власний рахунок. Пані Похилях у вівторок 25 жовтня на телеканалі ТВ-4, який останнім часом ну вже дуже «здружився» з міською владою,  заявила, сміючись, що чутки про те, що тернопільських вчителів змусили написати такі заяви – неправдиві. Більше того, начальниця управління освіти Тернопільської міської ради заявила, що вона закликає освітян в разі, якщо їх до цього змушувало  керівництво того чи іншого закладу, скаржитися в мерію і безпосередньо їй – пані Похиляк. Особливий цинізм цих слів чиновниці міськради, яка ще сама недавно була директором однієї зі шкіл, полягає в тому, що ще на початку цього навчального року на одній з нарад в управлінні освіти в актовому залі, в першій половині вересня, директорам навчальних закладів було доведено ще тоді шляхом «натяку»-тиску, що заяви на відпустки вчителям та технічним працівникам  шкіл доведеться писати.

Що й сталося.

Хто не вірить написаному – запитайте знайомих педагогів з будь-якої тернопільської школи (а такі, впевнені, є чи не у всіх читачів "ТТ") – чи вони зараз не у відпустці за власний рахунок!? Але не директорів. Бо саме вони, а також їхні секретарі та ще дехто з персоналу зберіг зарплату, не написавши заяви про відпустку. А саме представників педагогічних колективів? І коли почуєте ствердну відповідь від знайомих вчителів про «навязану» відпустку за власний рахунок – спитайте себе – кого ВИ обрали? Адже ці люди говорять на телекамери і журналістам одне, при цьому цинічно посміхаючись, як це робить не тільки пані Похиляк, а і більшість її колег депутатів та чиновників у Тернопільській міській раді, а насправді чинять і роблять зовсім інше...

Олеска Ярич, «Тернопільський тиждень»  

Коментарі  

 
+5 #9 а-я-я-я-я-й 29.10.2011 23:20
супер....
Цитувати
 
 
+8 #8 директор школи 29.10.2011 19:12
Сергію, вижени нахрен Похилячку, хай тебе не підставляє. Візьми назад Остапчука - будеш мати спокій на 3 роки наперед
Цитувати
 
 
+7 #7 Також вчитель, 28.10.2011 22:58
Чесно, все правдиво наваяли, а ми бидло, педагоги маю на увазі, що мовчимо, тому нас і тр..ють
Цитувати
 
 
+14 #6 москалик 27.10.2011 00:20
одне слово - є охриніваю від цієї влади в тернополі...
Цитувати
 
 
+14 #5 вчителька 26.10.2011 19:51
Хочеться кричати: люди добрі,скільки це буде тривати,чому проблеми дір міського бю
джету маємо латати ми самі? Взагалі обнагліли - хапуги!І гроші їм віддай,і приміщення звільни - не забагато,пані Похиляк? А за місцеву владу взагалі мовчу - обмежені і некомпетентні особи.Ганьба!
Цитувати
 
 
+16 #4 Вася 26.10.2011 12:51
підтримую попередніх читачів в тому, що все описане не просто правда, а КРИЧУЩА ПРАВДА. І дійсно - чому надал, бицюра, похиляк та інші не візьмуть відпустку за власний рахунок і не зекономлять бюджету кілька десятків тисяч гривень??? Але виганяти я не став би цих чиновників, нехай вони керують, і це нас навчить на майбутнє - виборів ще багато...
Цитувати
 
 
+18 #3 вчитель 26.10.2011 08:45
пане мер! кого ви поставили на посаду начальника нашого управління??? кожне слово цієї статті - ПРАВДА! виженіть пані Похиляк, хай вас не підставляє!
Цитувати
 
 
+18 #2 zunami 26.10.2011 08:21
Абсолютна правдива інформація як завжди брешуть і мають нас за лохів! На нараді в допризовній школі всім вчителям Марченко в примусовому порядку заставив вчителів написати заяви і відрапортував Похиляк. На цьому не закінчились апетити Вчителі отримали листа підготовлений Похиляк за підписом НАДАЛА подумати і дати відповідь як звільнять приміщення . Вчителі за дорученням директора Марченка піготували відьповідь заперечення. ТО де ж та правда що СВБОДА не претендує на приміщення в центрі і дальше брешуть -брешуть і нібито турбуються про українських дітей може скоро ще московську парафію введуть в школи ??? СКІЛЬКИ МОЖНА БРЕХАТИ п, НАДАЛ ЦЕ З ВАШОГО ВІДОМА це ваші професійні кадри!!!
Цитувати
 
 
+17 #1 Антон 25.10.2011 22:10
похиляк взагалі та ще штучка зі своєю колєжанкою бабючкою, брехливі су ... які заради лишнього року на будьякій посаді де можна замутити бюджетного бабла собі в кишеню підуть на що завгодно. і це без перебільшення
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.