Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Нещодавно місцеві видання вже описували ситуацію навколо аморальних методів роботи Уповноваженого з прав людини в Тернопільській області Володимира Шевченка.

Шевченко володимир, фото, скандали, корупція, уповноважений, сексизм, тернопільський тиждень
Обурює не сам факт його перевірок навчальних закладів на предмет  доступу до публічної інформації, а форма,  в якій він це проводить. Складається враження, що Шевченко В.П. розпочав кампанію залякування і тиску на керівників освітніх установ міста. Черговий скандал викликав «візит» регіонального координатора Уповноваженого з прав людини Шевченка до шкіл №11 та №3 міста Тернополя, пишуть Тернополяни

Якщо спочатку неадекватна і неврівноважена поведінка представника омбудсмена викликала неабияке обурення у керівників навчальних закладів, то на даний час дії Володимира Шевченка повністю нівелюють високий статус Уповноваженого з прав людини. Адже саме від інституту Уповноваженого ми чекаємо захисту наших прав і свобод, а діяльність представників даного інституту має бути зразком законопослушності та виваженості. Натомість, маємо протилежне. 

15 лютого 2017 року Володимир Шевченко, проігнорувавши повідомлення чергового з пропускної системи, що у директора відвідувачі, безцеремонно, із ввімкненою відеокамерою та ще двома відвідувачами вдерлися у кабінет до директора  ТСШ №3 Будій Н.Д., яка в той час обговорювала з юристом Петром Гродою правові питання. Проте показова нервозність Шевченка В.П. спонукала директора школи запросити «високу комісію» негайно.

Уявіть собі ситуацію: ви на своєму підприємстві проводите нараду, а до вас у кабінет вдираються невідомі особи, які одразу  звинувачують вас, що ви порушуєте закон, не надаючи жодних на те доказів! Нічого не нагадує?

Одна з осіб, представляючись перевіряючим, що керується внутрішніми розпорядженнями своєї організації, вимагає від вас підписувати якийсь протокол! І все це під об’єктив відеокамери. Коли ж ви просите цю особу, окрім доручення, надати ще й скерування на перевірку, вона заявляє про перешкоджання діяльності і викликає поліцію. Ви думаєте, таке буває лише у фільмах? Ні, ці всі події відбуваються у «білий день» в кабінеті звичайнісінької школи.

Ми попросили прокоментувати ситуацію заслуженого юриста України, адвоката Петра Гроду, який мимоволі став свідком даних подій: 
- Хто такий перевіряючий? Перш за все, це особа, яка діє на підставі доручення щодо предмету перевірки. В даному випадку регіональний представник Шевченко В.П., згідно з правилами діловодства Секретаріату Уповноваженого ВР з прав людини, мав би пред’явити, крім загального доручення, і лист-скерування на конкретну перевірку, – зауважує юрист. - Можна в приклад навести повноваження слідчого: він має право вчиняти певні дії в рамках кримінального провадження не тому, що він слідчий, а лише в тому випадку, коли воно доручене саме йому, про що виноситься відповідна постанова.  

Тут склалася така ж ситуація: Володимир Шевченко вважає, що маючи загальне доручення  Секретаріату  Уповноваженого з прав людини, може вчиняти будь-які перевірки. Однак, на кожну перевірку він повинен мати лист-скерування згідно з порядком, затвердженим Уповноваженим для процедури проведення перевірок. 

- На мою вимогу надати лист-скерування, отримала шквал негативних емоцій від Шевченка В.П. - звинувачення в порушенні законів, виклик патрульної поліції, термінову скаргу у телефонному режимі у Секретаріат Уповноваженого. Хвилина розмови юриста Петра Гроди, який був присутній при цьому дійстві, з Секретаріатом Уповноваженого у Києві, розв’язала «великий конфлікт»: Шевченку В.П. було наказано негайно пред’явити лист-скерування. Отримавши необхідний документ, я без проблем надала усю запитувану інформацію. Тому поліція, яка прибула на виклик Шевченка В.П., була вкрай здивована безпідставним викликом, - зауважує Надія Будій. - Натомість, Володимир Шевченко на своїй сторінці у Фейсбук та інших ЗМІ поширює інформацію, що йому доводиться долати «страшенний  супротив», бо «третя школа щось приховує». Я вважаю, що він дискредитує мою діяльність і діяльність школи. Але найбільше він дискредитує сам статус представника Уповноваженого з прав людини,  – розповідає Надія Дмитрівна.

Схожу ситуацію спостерігали педагоги школи № 11 декілька днів тому у своєму освітньому закладіі. Напевно, не розуміючи, що окрім доручення директору потрібно надати скерування на перевірку конкретних фактів, Шевченко В.П. подумав, що він – «божок», і має право вимагати пояснення. Шантаж, погрози, приниження. І знову виклик поліції до директора, і знову заява, що Шевченку перешкоджають у його діяльності. Окрім цього при свідках  Шевченко говорив, що тепер «перевірятиме» всі школи, бо на нього «поскаржилися в Київ». Потім з’ясувалося, що підстав для пояснення керівнику 11 школи немає, бо школа не отримувала запиту щодо актів виконаних робіт. Так і не надавши скерування на перевірку, Шевченко залишив школу. Але ж «бурхливу правову діяльність» зобразити треба, і на сторінці у Фейсбук з’являється коментар  який принижує директора Літинського П.С. та школу № 11: - «11 школа трешак!..» (trash  англ. – сміття, непотріб).
Гідний коментар представника Уповноваженого!
Таким чином, Володимир Шевченко як особа, на яку покладено завдання захищати права та свободи людей, здійснюючи свою діяльність, порушує права та свободи інших людей, принижує їхню честь і гідність, розповсюджує недостовірну інформацію у ЗМІ, чим завдає непоправної шкоди діловій репутації Уповноваженого з прав людини та дискредитує Верховний інститут, про що, напевне, прийшла пора проінформувати його та відповідні донорські організації.
Однак все вищевказане не заважає Володимиру Шевченку у вільний від своєї «важкої» і «дуже потрібної» роботи час розважитись на тій же сторінці у Фейсбук.  
   Шевченко володимир, фото, скандали, корупція, уповноважений, сексизм, тернопільський тиждень   

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.