Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

На Тернопіллі станом на кінець 2016 року на диспансерному обліку з приводу злоякісних новоутворень перебуває понад 24271 пацієнт.
Про це повідомив начальник управління охорони здоров`я облдержадміністрації Володимир Богайчук 22 лютого під час засідання колегії обласної державної адміністрації.
«Тернопільська область, як і Україна, належить до регіонів з надзвичайно високим рівнем захворюваності та смертності від онкологічних захворювань. Щорічно в нашій області реєструється понад 3 тисячі нових випадків раку. Кожного року область втрачає понад 1800 громадян від прогресування злоякісних новоутворень, серед них 35% померлих – це особи працездатного віку. Протягом останніх років спостерігається стійка тенденція до зростання захворюваності на злоякісні новоутворення. Так, показник захворюваності за період 2010-2016 років збільшився на 4,6% (з 310,8 на 100 тис. населення в  2010 році до 325,3 на 100 тис. населення в 2016 році). Показник смертності залишається стабільно високим», - зазначив Володимир Богайчук.
Начальник управління наголосив, що щорічна потреба для повного забезпечення хіміотерапевтичним лікуванням складає близько 60000,0 тис. грн. Так, в 2016 році потреба в хіміотерапевтичних препаратах становила 56650,0 тис. грн.  Однак в 2016 році з державного бюджету надійшло  3 999,137 тис. грн.  Таким чином в 2016 році профінансовано лише 7,1% від потреби.
Він акцентував увагу, що фахівцями обласного онкологічного диспансеру проводяться  інспекторсько-консультативні виїзди, якими щорічно охоплюються практично всі райони області. Також здійснюється моніторинг надання медичної допомоги онкологічним пацієнтам в закладах охорони здоров’я загально лікувальної мережі.
«Лікарями-онкологами систематично проводиться робота із пропаганди здорового способу життя, профілактики онкологічних захворювань шляхом виступів по телебаченню, радіо, публікацій статей у друкованих засобах масової інформації. Також в області продовжується практика проведення цілого комплексу заходів до Міжнародного дня боротьби з раком молочної залози, меланоми», - зазначив Володимир Богайчук.
Крім того, минулого року області розпочав роботу єдиний заклад для надання лікування невиліковним пацієнтам КУТОР «Тернопільська обласна лікарня «Хоспіс» із загальним ліжковим фондом на 30 ліжок. Затверджено порядок та перелік медичних показань для надання паліативної допомоги.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.