Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Істотне скорочення поголів’я, падіння експорту свинини, поширення спалахів африканської чуми по всій території України заганяють вітчизняне свинарство в глухий кут. Про глобальні проблеми галузі та можливі рішення гострих питань на прикладі своєї компанії розповідає генеральний директор компанії «Агропродсервіс» Іван Чайківський

– Які заходи санітарної безпеки Ви застосовуєте, щоб захистити господарства від африканської чуми свиней?

Протягом 12 років ми професійно займаємося свинарством і докладаємо всіх зусиль, щоб забезпечити високий рівень санітарної безпеки на наших комплексах. Всі працівники на початку робочого дня повинні пройти через санпропускники. Також вони забезпечуються спецодягом та харчуванням.

Крім того, протягом 2016 р. ми ввели багато додаткових профілактичних заходів. Наприклад, при в’їзді на територію підприємств, коли завозять корми для свиней, пломбуємо кабіни водіїв, щоб вони не виходили. Намагаємося виключити найменшу можливість проникнення вірусу. Обслуговування автомобілів забезпечують самі працівники комплексу. Карантинні заходи проводимо в радіусі 1,5 км від найближчої ферми. При завезенні нового поголів’я є окремий комплекс. Там проводимо карантинне утримання.

– А як щодо утримання свиней у підсобних господарствах Ваших співробітників?

Дуже складно було заборонити утримання свиней працівниками. Як нам це вдалося? Ми скупили все поголів’я і виплатили певні компенсації. Хоча в нашому регіоні це було досить складно зробити. Я не великий спеціаліст по АЧС, але констатую: в нинішніх умовах ведення бізнесу займатися свинарством дуже ризиковано. Потрібно змінювати свою свідомість і свідомість своїх працівників. Ми намагаємося щотижня проводити наради на цю тему у кожному комплексі. Наші фахівці проводять навчання співробітників, доносять до них актуальну інформацію. Також важливо проводити роз’яснювальну роботу серед населення.

– Прокоментуйте рішення компанії скоротити поголів’я свиноматок на 50 %.

Це стратегічне рішення. На сьогодні наша компанія має 15 тис. свиноматок. Нами прийнято рішення скоротити їх кількість до 8 тис. За рахунок депопуляції на комплексах розраховуємо провести оптимізацію та оздоровлення поголів’я. Завдання компанії на 2017 р. по ВРХ — зберегти існуюче поголів’я стада — це 3 600 голів, а також завершити вже розпочаті проекти. Мова йде про ремонт приміщень на молочно-товарних фермах в СМТ Урмань та селах Теофіпілка, Козлів і Лозова.

– Який Ваш прогноз за ціною на продукцію свинарства на цей рік?

Виробник завжди мріє продати дорожче і на цьому заробити. Однак, треба дивитися на фінансові можливості покупців. Щоб ми не говорили, я думаю ціна не буде занадто високою, тому що купівельна спроможність населення  низька. Тому, я не буду прогнозувати ціну.

Спілкувався Володимир Кошелюк

Джерело: Терен

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.