Нове на сайті:
"Тернопільводоканал" отримав "на халяву" корисного обладнання на мільйони гривень Всі пільги на проїзд залишаються: у Тернополі змінюється тариф на транспорт, який не буде більший, ніж в містах Західної України З 1 серпня у Тернополі подорожчає проїзд в громадському транспорті Чому робота Тернопільської міської комісії по отриманню відстрочки дуже важлива Повістки поштою можуть бути виключно від ТЦК СП «Тернопільелектротранс» вбивають нові урядові тарифи на електроенергію для бізнесу Івано-Франківськ: Чому українці платять влітку за прибирання снігу та за тепло Від Тернопільської міської ради передаємо на фронт нову партію дронів, тепловізорів та камеру - Сергій Надал На Тернопільщині директора лікарні то звільняють, то поновляють Передали на передову Тернопільському 35-му батальйону нову партію ударних fpv-дронів та розвідувальних квадрокоптерів Маvic - Сергій Надал Перевізники у Тернополі вимагають підвищити плату за проїзд у громадському транспорті, - яка реакція мерії Обмеження для транспорту в Тернополі Сергій Надал на передовій нагородив наших захисників з територіальної оборони Тернополя В Івано-Франківську на 50% подорожчав проїзд у громадському транспорті Повістки виписують лише службовці ТЦК і СП, а не мер чи обласна та міська ради

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

14 березня Верховна Рада прийняла законопроект №5520 щодо особливостей добровільного об’єднання територіальних громад, розташованих на територіях суміжних районів. Прийнятий законопроект дає можливість для створення об’єднаних громад, до складу яких увійшли місцеві ради різних районів. Одна з таких - Зборівська міська ОТГ, яка почала утворюватися у 2016 році у жовтні. До неї входять 16 сільських рад і місто Зборів. Орієнтовна кількість населення - 20 тисяч.

 «На сьогоднішній день у нашій громаді є два міжрайонних населених пункти, зокрема Августівська сільська рада і Великоплавучанська сільська рада - це Козівський район. Через відсутність закону не було призначено виборів. Весь пакет документів був прийнятий і переданий в ЦВК. Зараз чекаємо на підписання закону і відповідно, коли ЦВК призначить вибори у нашій громаді», - каже міський голова Зборова Руслан Максимів  (на фото). – «Найнагальнішими питаннями у нас є дороги. Коли ми об’їжджали населені пункти, побачили жахливий стан автошляхів. Звичайно кожна людина хоче, щоб був нормальний доїзд, щоб доїжджали автобуси, забирали дітей до шкіл. Є ще інші проблеми. Це стосується водонапірних меж. Труби також потребують заміни, можливо, прориви ремонтувалися, але заміни ніколи ніякої не було. Також об’єкти соціальної інфраструктури потребують реконструкції – йдеться про садочки, школи. Упродовж років не вкладалися кошти у дошкільні і шкільні заклади. По селах є проблема як з перекриттям, так і з утепленням та з опаленням».  

У Зборівському районі вже офіційно існують дві громади  – Озернянська і Залозецька ОТГ. «Великий плюс у тому, що кошти залишаються у місцевому бюджеті. Найбільший дохід дають заправки. Акцизи з паливо-мастильних матеріалів – це половина бюджету нашого міста, – зазначає Руслан Максимів. – Окрім цього, нам дадуть 60 відсотків прибуткового податку, це також суттєво збільшить бюджет як міста, так і довколишніх сіл. Плануємо заохочувати інвесторів. Це стане ще одним напрямком нашої роботи, який наповнить бюджет громади».

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.