Нове на сайті:
Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Уже третій рік поспіль працює Степан Барна на посаді голови Тернопільської обласної державної адміністрації. Як і попередніми роками, Степан Степанович робить все можливе, щоб залучити іноземних інвесторів, створити нові робочі місця, а також забезпечити комфортні умови проживання людей. Про здобутки та досягнення, про перспективу розвитку області на майбутнє, про особисті зміни в діяльності та щоденну важку працю редакція газети «Свобода» дізналася з перших вуст.
- Чи задоволені тим, що вдалося зробити впродовж двох років на посаді голови обласної державної адміністрації?
- Загалом, так. Хоча планів було значно більше, особливо щодо формування та налагодження чіткої роботи єдиної команди однодумців – людей, які професійно сприймають визначені цілі, усвідомлюють їх необхідність, активно й самовіддано вишукують способи їх досягнення. Буду над цим працювати й надалі.
- Чи це означає, що відбуватимуться кадрові зміни?
- Однозначно. Проте відбуватимуться вони максимально об’єктивно. Найбільш відповідальних будемо вчити працювати по-новому.
- Експерти відзначають трансформацію Степана Барни-політика (нерідко радикального: згадати хоча б вивішування націоналістичних прапорів на обласній прокуратурі) у реального господарника. Як ви це пояснюєте?
- Реалії життя вносять свої корективи. В області дуже багато проблем, особливо управлінського характеру, які вимагають повсякденної уваги й активного контролю. Найважливіше завдання, що ставлю перед собою, – сформувати чітку систему управління продуктивністю, яка об’єднає цілі та зусилля всіх органів влади й бізнесу та дасть можливість людям працювати і добре заробляти. Так є в усьому світі, так буде і в нас.
- Окресліть три основні завдання, які необхідно першочергово вирішити для того, щоб реформа в освіті давала результати.
- Серед таких – максимальна мотивація вчителів до праці та до професійного росту, завдяки матеріальному забезпеченню. Крім того, створення якісних підручників і навчальних програм, насичення усіх шкіл найсучаснішим навчальним інвентарем і технічними засобами, а також розширення мережі та підвищення рівня і можливостей позаофіційної системи здобуття знань (гуртки, курси, тренінги, самоосвіта).
- Що нині найважливіше у діяльності об’єднаних територіальних громад?
- Усвідомлене чітке виконання своїх повноважень і відповідальність перед людьми.
- Чи очікуєте на тісну конструктивну співпрацю з Тернопільською обласною радою?
- Безумовно, адже переважна більшість депутатів обласної ради – патріоти свого краю, прихильники реформування всіх складових нашого суспільства. Тому спільно будемо робити все можливе для покращення життя людей. Але для цього потрібна щоденна важка праця кожного, хто взяв на себе ношу державного управлінця. Час політичних глашатаїв, як і політичних спекулянтів, минув.
- Ви – молодий, енергійний, цілеспрямований, з відповідною підтримкою серед київського політичного бомонду... Чи не збираєтеся на роботу до Києва?
- Наразі навіть не думав про це. До того ж, до призначення головою ОДА я вже був народним депутатом України, то якою була б логіка моїх намірів та дій? Хіба в області вже все зроблено, про що мріяли, що планували? Якщо Тернопільщина стане однією з найкращих в Україні, з точки зору розвитку продуктивних сил, добробуту людей, соціального захисту, – тоді й визначимося, що робити далі.  


Розмовляв Володимир БАВОРІВСЬКИЙ

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.