Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Вже до середини листопада у Тернополі обіцяють зробити перший у місті тротуар з підігрівом. Він буде на ділянці, що тягнеться від ЦУМу до пішохідного переходу на вул. Острозького.

Цими днями там саме тривають ремонтні роботи. Робітники зняли стару бруківку. Ділянку, де проводять ремонт, обгородили стрічкою. Пішоходи тимчасово змушені обходити тротуар дорогою.

Нагадаємо, нові для Тернополя тротуари з підігрівом були однією з передвиборчих обіцянок міського голови Сергія Надала. Скептики довго не вірили у втілення цієї ідеї в життя. Мер пояснював, що це завдання було не першочерговим. Відтак, зважаючи на численні докори, все ж дотримав слова.

У п'ятницю 27 жовтня пообіді на тротуарі поблизу ЦУМу працювало кілька робітників будівельного управління “Спецбуд”.

- Ми зняли стару бруківку, тепер стелимо основу з піску. Потім на суміш із цементу покладемо пласти пінопласту, - пояснює один з робітників. - Бачите, вони поскладані на купі. На них покладемо електричну сітку, далі - нову суміш цементу, а зверху - бруківку.

Сітку підключать до електромережі. Її вмикатимуть тоді, коли буде ожеледиця, розповідає виконроб будівельного управління “Спецбуд” Степан Оленюк.

- На цьому місці масове скупчення народу, адже багато людей йдуть на ринок. Тому боротися з обледенінням тротуару тут вкрай необхідно, - каже він. - Взимку тут справді дуже часто травмуються. Адже ділянка вузька, похила, з дахів спадають стоки на тротуари. Це все замерзає , утворюється льодова кірка. Найчастіше не втримуються на ногах пенсіонери.

Тротуар планували закінчити до кінця жовтня, продовжує виконроб. Але через те, що з'ясовували об'єми роботи та кошторис, все затягнулося.

До слова, рішенням виконкому на утеплення тротуару виділили 240 тис грн з міського бюджету.

- Як для міста - це недорого, - зауважує Степан Оленюк. - Бо сама система утеплення доволі дешева. Єдине - додається вартість бруківки та робіт. Але бруківку тут вже давно замінити треба було, бо з обох боків дороги вона вже в дуже поганому стані. А це ж Центр, тут багато людей ходять. То все треба зробити належно.

Пан Оленюк також додає, що цей шматок тротуару з підігрівом є швидше ескпериментальним, повідомляє «20 хвилин»

Подивимося, як він себе покаже в житті. Буде все добре — будемо застосовувати цей метод далі, - каже він. - Ми говорили з фахівцями, які займаються підігрівом. Вони сказали, що це того варте. Але життя покаже.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.