Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

«ТТ» попереджає про можливі казуси…

Декілька днів тому як громадськість, так і влада Тернополя, "натхненно" презентували статут нашого міста.
Майже всі журналісти з місцевих ЗМІ, як один, переказали слова міського голови та розробників про те, як з прийняттям цього документа у нас "покращиться життя вже сьогодні".
Однак ніхто не поставив перед собою питання - а що, власне, сталося з тим статутом, який був прийнятий в першій редакції ще у 2010 році напередодні місцевих виборів?
"Тернопільський тиждень" ставить ці питання перед суспільством і має з цього приводу власні судження.
Процедура прийняття статуту загалом не є складною. Головне його написати, а перед голосуванням отримати позитивний висновок від органів юстиції. Так от, попередня редакція статуту на потрібний документ правників вже чекала і якби не вибори, то...
А чи є висновок юстиції за результатами внесених змін - перше і головне питання до розробників теперішньої редакції статуту Тернополя? (про це чомусь ані Надал, ані будь-хто інший з тих, хто себе піарить на тлі цього вкрай важливого для міста документа, якщо не помиляємося, нині не говорять – прим. ред)
По-друге, знаючи антипатію мера Надала до всього, що стосується попередників, виникає інше запитання: чи статут Надала буде наступною редакцією статуту Заставного, чи попередня версія просто скасується простим голосуванням свободівської  більшості?

Для багатьох ця справа не є принциповою, але юристи кажуть, що якщо попереднє рішення не скасувати, то в Тернополі може діяти ... два статути.
Зрештою, кінцеве рішення все одно прийматимуть депутати після візування документа штатними юристами міської ради. Наше завдання ж - попередити можливі казуси, адже живемо в одному місті і статут як інструмент народовладдя  потрібен усім. Але - єдиний!

Олекса Ярич, «Тернопільський тиждень»

Коментарі  

 
0 #7 Один із розробників 19.11.2011 21:30
Шановна редакціє. От коли читаю подібні Ваші статті, хочеться вже до Вас звертатися "не шановна". Перед тим як щось подібне писати, то ви хоч дійсно порадьтеся з юристами чи фахівцями з даного питання, а не з бабцями (не в образу їм буде сказано), котрі торгують насінням на базарі. Апріорі не може бути в місті 2 Статути, оскільки Статутом можна вважати лише той документ, котрий проголосований на сесії та зареєстрований в управлінні юстиції. Отож, що за Заставного, що за Надала сесія могла ухвалити хоч 10 рішень. На сьогодні в місті Тернополі прийнятий (http://www.rada.te.ua/novosti/8768.html)та зареєстрований міським управлінням юстиції 07.06.2011р. (Свідоцтво №1)Статут територіальної громади міста Тернополя.
Стосовно того, що за заставного щось приймалося по статуту, то я не знаю у якому сні це приснилося автору статті. Те, що група працювала - так, але що щось приймалося сесією - вперше чую.
Так що "не шановний" Олекса (автор статті), у майбутньому користуйтеся послугами фахівців перед тим як щось писати, бо щось останнім часом ваше видання більш схоже на бульварну пресу, яка працює на замовлення.
Цитувати
 
 
0 #6 Роман 04.11.2011 00:07
ТТ в свому стилі! Головне нагнати на Свободу! То нічо шо нема причини, головне нагнати!
Цитувати
 
 
+3 #5 юрист 02.11.2011 06:27
надумано, нічого такого не станеться, бо юристи в міській раді нормальні.
Цитувати
 
 
+4 #4 за статут 01.11.2011 06:11
статут потрібен - це факт. ф те, що було мало тернополян - це ставлення до того самих людей. то про шо ми говоримо?
Цитувати
 
 
+6 #3 Омелько 31.10.2011 08:46
юристи собі в лице не дадуть плюнути. я впевнений, що вирішать все добре, а про юстицію, дійсно, ніхто на зборах не згадував.
Цитувати
 
 
+5 #2 То є так ... 31.10.2011 02:07
в тему нагадали...
Цитувати
 
 
+6 #1 Антон 31.10.2011 00:51
прокоментую і це - на моє переконання - головна і найбільша помилка Надала в тому, що він все спихає на попередника, заставний звісно злодій ще той (пардон, то я так, я не прокурор щоб оцінювати, але ту всю кухню знаю зсередини, тому й кажу що чиновники в більшості своїй крадуни і хабарники), але гнати на колишніх - це ознака відвертої слабкості. Але та хіба надал це зразок мужності і сили? Ні, звичайно, тому й відбріхується і скидає всі проблеми на "колишніх", і це вже не сприймається. Ау, свободівці, розумні та далекоглядні, якщо такі є - порадбте Серьожі цього не робити, це ж викличе повагу рано чи пізно до нього
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.