Нове на сайті:
Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

В рамках робочого візиту на Тернопільщину Міністра молоді і спорту України Ігоря Жданова, за участі голови Тернопільської ОДА Степана Барни відбулася виїзна нарада щодо повноцінного відновлення роботи біатлонної бази у с.Підгороднє, Тернопільської області. Як відомо, наразі, об’єкт перебуває у вкрай занедбаному стані, що створює перепони для належної підготовки спортсменів, які захищають честь не лише Тернопільщини, але й усієї України.

За словами Міністра, під час наради за участю як представників влади, так і спортивної спільноти обговорили проблемні питання у роботі біатлонної бази, вдалося уникнути подальшого загострення конфліктної ситуації, знайдено компромісні, найбільш оптимальні шляхи повернення цього спортивного об’єкту до повноцінної роботи.

«Ситуація з базою у Підгородньому є досить складною, хоча Тернопілля відоме своєю потужною спортивною школою - тут виховувалися відомі спортсмени такі, як Підгрушна, Підручний, Меркушина та інші. Тому наше завдання було зберегти і розвивати біатлон тут, саме на Тернопіллі. Ми домовилися, що і «Колос» передає об’єкт у державну власність, у Державний центр Олімпійської підготовки з біатлону, і землю ми передаємо на баланс цієї установи. Таким чином ми зберігаємо базу, а потім з допомогою різних державних інструментів, в тому числі за рахунок коштів Фонду регіонального розвитку, її розвиваємо далі. Тобто будуємо тут сучасну біатлонну базу, яка не буде приватною, а буде належати державі», - повідомив за результатами наради Ігор Жданов.

При цьому він додав, що голова Тернопільської ОДА Степан Барна дав доручення відновити енергопостачання на базі, щоб якнайшвидше відновити тренувальний процес.

Як підкреслив у свою чергу Степан Барна, збереження біатлонної бази є принциповим питанням у стратегії Тернопільщини щодо розвитку спорту.

«База у Підгородньому є не тільки основою для підготовки висококваліфікованих спортсменів, які є нинішніми символами біатлонного спорту Тернопілля й України, але і важливою основою для підготовки наступних поколінь спортсменів, - зазначив голова Тернопільської ОДА. - Тому для нас сьогодні принципово врегулювати правовий статус даної бази й взяти чітко окреслені на себе зобов’язання. Ми готові надалі підтримувати біатлон у Тернопільській області, в тому числі за рахунок коштів місцевого бюджету. Ми готові до співфінансування у реалізації проектів капітальних вкладень щодо реконструкції цієї біатлонної бази, адже стан у якому вона перебуває зараз з вини діючих власників – неприйнятний. Нам важливо вирішити це питання на організаційному рівні, і я хочу запевнити всіх любителів біатлону - база була, є і буде».

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.