Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

40 відсотків спирту перебуває в тіні. Про це заявив народний депутат України з Тернопільщини Олег Барна під час робочого засідання з обговорення питання роботи спиртової галузі за участі Першого віце-Прем’єр-Міністра, нашого земляка зі Зборівщини Степана Кубіва.

– Для мене дане питання є дуже важливим, адже Тернопільщина і зокрема райони мого округу: Борщівський, Заліщицький, Чортківський, завжди славилися розвиненою спиртовою галуззю, зокрема двома спиртовими заводами – Марилівським та Борщівським. Перший лишень почав працювати. Внаслідок їх простою велика кількість людей були без роботи, а місцеві бюджети без доходів. Тому необхідно створити конкурентні умови для виробників вітчизняного спирту, аби запустити роботу подібних підприємств. Тобто, якщо більшість виготовленого спирту не потрібний для харчового напрямку, то потрібно створити умови для реалізації технічного спирту ( для хімічної промисловості, парфумерії, виготовлення оцту або біоетанолу і т.д.), – впевнений  Олег Барна.

Ще однією проблемою спиртової галузі, на думку нардепа, те, що в Україні в обігу більше 40% нелегального спирту, що є фактично перешкодою для реалізації легального та офіційного спирту, а недоврахування у бюджет країни склали більше 20 млрд. грн.

Також Олег Барна переконаний, що об’єднання всіх спиртозаводів під одним дахом ДП «Украспирт» було великою помилкою.

– Централізоване управління заводами ДП «Укрспирт» довело свою неефективність з часу його створення. Намагання його представника виправдатися цьогорічним прибутком біля 100 млн. грн. по всіх надходженнях виглядає дуже непереконливо, бо заводи об’єднання мали б дати не менше десятка мільярдів. Спиртові заводи необхідно серйозно контролювати. Це можливо робити через встановлення систем автоматизованого електронного обліку спирту, та всіма відповідними структурами, – каже нардеп.

Що стосується приватизації спиртової галузі, то Олег Барна категорично проти.

– Та й на сьогодні, ми навряд чи отримаємо необхідну кількість голосів у ВРУ. Тому спочатку необхідно відділити харчову спиртову галузь від виготовлення технічного спирту. Баласт із недобудованих чи напіврозвалених підприємств галузі теж не можна утримувати за рахунок державних коштів, а ці промислові майданчики негайно продати допоки вони ще мають інвестиційну привабливість, комерційну цінність, – підсумував народний депутат з Чортківщини.

Джерело: Репортер

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.